295 pregleda
Veronika Vurbić u rubrici Internet od Veronika Vurbić (4 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koje su prednosti, a koji nedostaci tik toka i instagrama? Koja je po vama društvena mreža bolja? Koja će od njih prije pasti u zaborav, a koja će se nastaviti upotrebljavati još dulji niz godina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (13.2k bodova)
Ovdje govorimo o dvije dosta različite aplikacije. Instagramova glavna svrha je objava fotografija dok je kod tiktokova to kratki video. Osobno smatram da će Instagram prije otići u zaborav s obzirom da su njihovi zadnji upgradovi dosta kritizirani. Naime, na instagram je dodana opcija trgovine koja je meni osobno samo smetnja. Možda netko zaista i koristi tu opciju, al osobno mislim da je instagram aplikacija čija bi glavna svrha trebala biti dijeljenje fotografija (ili videa). Tiktok mi je puno zanimljiviji, pogotovo zbog toga što možete utjecati na sadržaj koji će vam se prikazivati time što ćete 'lajkati', komentirati i spremati one vrste videa koji vam se sviđaju pa će vam Tiktok algoritam više prikazivati takav sadržaj.

Možda sam u krivu ali mislim da će se Instagramu dogoditi ono što se dogodilo sa Facebookom - mlađe generacije će ga ili zapostaviti ili sve rjeđe koristiti(već sam primjetila da je nekoliko ljudi koje osobno poznajem to učinilo) a više korisnika će se priključiti Tiktoku. Kažem, to ne mora biti slučaj, ali nekako mi se čini da će se povijest ponavljati, pogotovo ako Instagram bude nastavio kvariti svoju aplikaciju.
+3 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić (7.1k bodova)
Smatram da je instagram mnogo bolja aplikacija jer nudi više opcija i zanimljivosti. Iako obje društvene mreže imaju milijune korisnika i jako su popularne mislim da tik tok neće nikada zamijeniti niti nadjačati instagram.

Instagram osim poznatih osoba nudi stranice sa zanimljivim i poučnim stvarima, također različite proizvođače, agencije i slično. Također smatram da je prednost instagrama što osim slika ima i video, dok se tik tok bazira prvenstveno na videima. Kako god obje su aplikacije napravljene kao "društvene mreže", ali nažalost danas one više ne služe komuniciranju već gledanju i prelistavanju različitih slika i videa te gubljenju puno sati dnevno na nebitne sadržaje.
Ana Pilato 08.10.2021. pitanje u rubrici Internet od Ana Pilato (6.2k bodova) Da li su na TikToku uglavnom nebitni video sadržaji?

Slična pitanja

1 odgovor
Monika Kiris 03.09. pitanje u rubrici Web Marketing od Monika Kiris (4.9k bodova)
1 odgovor
Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro (6.9k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (5.4k bodova)
4 odgovora
Zoran Jurić 11.09.2020. pitanje u rubrici Mediji od Zoran Jurić (7.3k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 14.05. pitanje u rubrici Internet od Mia Jelinčić (2.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

15.0k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...