Veronika Vurbić u rubrici Internet od Veronika Vurbić
promjena rubrike od Znatko
Koje su prednosti, a koji nedostaci tik toka i instagrama? Koja je po vama društvena mreža bolja? Koja će od njih prije pasti u zaborav, a koja će se nastaviti upotrebljavati još dulji niz godina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Ovdje govorimo o dvije dosta različite aplikacije. Instagramova glavna svrha je objava fotografija dok je kod tiktokova to kratki video. Osobno smatram da će Instagram prije otići u zaborav s obzirom da su njihovi zadnji upgradovi dosta kritizirani. Naime, na instagram je dodana opcija trgovine koja je meni osobno samo smetnja. Možda netko zaista i koristi tu opciju, al osobno mislim da je instagram aplikacija čija bi glavna svrha trebala biti dijeljenje fotografija (ili videa). Tiktok mi je puno zanimljiviji, pogotovo zbog toga što možete utjecati na sadržaj koji će vam se prikazivati time što ćete 'lajkati', komentirati i spremati one vrste videa koji vam se sviđaju pa će vam Tiktok algoritam više prikazivati takav sadržaj.

Možda sam u krivu ali mislim da će se Instagramu dogoditi ono što se dogodilo sa Facebookom - mlađe generacije će ga ili zapostaviti ili sve rjeđe koristiti(već sam primjetila da je nekoliko ljudi koje osobno poznajem to učinilo) a više korisnika će se priključiti Tiktoku. Kažem, to ne mora biti slučaj, ali nekako mi se čini da će se povijest ponavljati, pogotovo ako Instagram bude nastavio kvariti svoju aplikaciju.
+5 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Smatram da je instagram mnogo bolja aplikacija jer nudi više opcija i zanimljivosti. Iako obje društvene mreže imaju milijune korisnika i jako su popularne mislim da tik tok neće nikada zamijeniti niti nadjačati instagram.

Instagram osim poznatih osoba nudi stranice sa zanimljivim i poučnim stvarima, također različite proizvođače, agencije i slično. Također smatram da je prednost instagrama što osim slika ima i video, dok se tik tok bazira prvenstveno na videima. Kako god obje su aplikacije napravljene kao "društvene mreže", ali nažalost danas one više ne služe komuniciranju već gledanju i prelistavanju različitih slika i videa te gubljenju puno sati dnevno na nebitne sadržaje.

Slična pitanja

2 odgovora 375 👀
1 odgovor 368 👀
Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro
1 odgovor 293 👀
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren
4 odgovora 485 👀
2 odgovora 419 👀
5 odgovora 6.6k 👀
1 odgovor 417 👀
2 odgovora 375 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...