Iva Bašić u rubrici Kozmetika i estetika od Iva Bašić
Puno puta sam čula da žene uz kreme koriste i serume. Je li to nužno i za što to služi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak
prikazano od Znatko

Serumi za lice se koriste kao dodaci u rutini njege kože, kao proizvodi koji nude veću i snažniju dozu aktivnih sastojaka od čistača ili hidratantnih krema. Serum za lice se nanosi nakon čišćenja, a prije hidratacije kože. Zbog većih količina aktivnih molekula, serumi lakše prodiru u kožu radi učinkovitosti.Također, zbog veće koncentracije, obično je potrebno kraće vrijeme da bi rezultati bili vidljivi. 

Jedna od blagodati seruma je to što umiruje osjetljivu kožu. Sa svojim laganim pripravcima često su bolji za osobe s aknama ili masnim tipovima kože. Osim toga, poboljšavaju teksturu kože i djeluju protiv bora (naravno, ovisno o aktivnim sastojcima u pojedinom serumu).  Serumi sa sastojcima poput vitamina D, vitamina E, ferulinske kiseline i sl. pomažu u sprječavanju oksidativnog oštećenja UV svjetlom i onečišćenja, što može dovesti do preranog starenja kože i do bora.

 

Izvor: https://www.healthline.com/health/benefits-of-face-serum#benefits

+5 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor
Serumi za lice su svojevrsni dodatak u njezi kože lica. Postoje razne vrste seruma, pa tako postoje oni koji sadrže kiseline ili vitamine i druge hranjive sastojke. Koriste se u razne svrhe (protiv bora, protiv prištića), ali svi pospješuju općeniti izgled lica. Upotrebljavaju se tako da se stave na svježe oprano i očišćeno lice, a nakon njih se stavlja hidratantna krema koju inače koristite. Naravno, važno je znati i sastojke svojega seruma i biti upućen, jer, primjerice, ako stavite serum s vitaminom C, obavezno je staviti UV zaštitu jer bi sunce moglo reagirati s vitaminom C i ostaviti mrlje na licu.

Možete bez seruma, nije upitno, ali svaka njega u današnje vrijeme je svakako dobrodošla. Ovisno o budžetu, postoje dostupniji serumi i oni koji koštaju više, ali svima je zajedničko da se ne potroše brzo jer su jako tečni i razmazivi (sluzave teksture).
+5 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

U današnje vrijeme bismo mogli reći kako se rutina njege kože ( a pogotovo kože lica) sve više produljuje i nadopunjuje.

Serume, naravno, kao ni mnoge preparate nije nužno potrebno koristiti, ali se smatra da mogu pomoći koži u mnogim aspektima. Naime serumi su obogaćeni vitaminima i mineralima i vodom, a mogu imati i razne drzge sastavnice koje potiču proizvodnju kolagena u tijelu (bar tako tvrde proizvođači). 

Ovo su neki aspekti u kojima vam serumi mogu pomoći:

  • smanjenje nastanka bora
  • pomoć pri diskoloraciji kože
  • uklanjanje crvenila
  • uklanjane podbuhlosti (odnosi se na serume za područje ispod očiji)
  • ljepša tekstura kože lica
  • poboljšan opći izgled lica

Serume se većinom preporuča koristiti ohlađene, a kao takvi su i ugodniji na koži lica.

 

+4 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Serum je proizvod koji koži lica pomaže da se riješi manjih nepravilnosti. Stoga ga osobe često koriste kao pomoć kod rješavanja crvenila ili bora, mrlja na koži nakon nekakvih ožiljaka, vraća koži potreban sjaj i ujednačuje ten. Najvažnije je to da serum koži daje potrebne hranjive tvari

Mnogi serum koriste i kao pomoć kod starenja. Dakle oni koriste kremu i serum istoga proizvođača te na taj način usporavaju donekle proces starenja kože. 

Dakle ukoliko prvenstveno želite svojoj koži dati potrebnu hidrataciju bitno je da se uzme serum za lice koji u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu. Ona koži daje potrebnu hidrataciju, ali ju čini i mekanijom i više je glatka. 

Osobe koje imaju problema s tenom i žele ga ujednačiti trebaju koristiti serum s vitaminom C. On neće pomoći samo pri ujednačavanju tena nego i pri rješavanju problema s kožom koja se pretjerano masti. A upravo iz toga razloga smanjit će se pojava akni i mitesera. 

Preporuka je da se serum stavi na kožu koja je očišćena sa gelom za lice. Također koža treba biti malo vlažna jer je onda djelovanje seruma bolje. 

Serum je jako bitno pravilno koristiti. Ukoliko se on koristi kako treba koža će biti ljepša, ujednačenija i puno zdravija, dakle bez svih nepravilnosti. 

Slična pitanja

5 odgovora 659 👀
3 odgovora 388 👀
2 odgovora 274 👀
1 odgovor 229 👀
2 odgovora 373 👀
2 odgovora 1.7k 👀
2 odgovora 275 👀
5 odgovora 881 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...