469 pregleda
Iva Bašić u rubrici Kućni ljubimci od Iva Bašić (398 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Razmišljam o tome da nabavim psa i znam da su labradori jako popularni. Koje su prednosti, a koje mane ove pasmine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (20.2k bodova)
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor
Labradori zaista jesu divna pasmina i prednosti bi se zaista moglo puno nabrojati. Jako su druželjubivi i nimalo agresivni, a time su odlični za obitelj i djecu. Odani su i poslušni, a zbog svoje inteligencije brzo uče i daju se lako trenirati. Zato često i jesu psi pomoćnici za slijepe ljude. Preslatki su i neodoljivi, a osim toga, mogu biti i Vaši partneri u jutarnjem trčanju. Iako nisu psi koji su stvoreni za veće i duže napore poput nekih specifičnih pasmina, prilično su snažni i izdržljivi.

No, ipak, može se nabrojati nekoliko mana te pasmine. Dosta se linjaju i, ako nemate živaca nositi se s dlakama, to bi Vas moglo jako smetati. Imaju tendenciju debljanju i, što se tiče hrane, naprosto su nezasitni. No, to ni ne mora biti mana. Oni se debljati neće ako im ne dajete hranu, a odgojem ih naučite da Vas ne "žicaju". Znaju imati genetički često problema s kukovima, pa je važno da dobivaju odmalena vitamine i da pazite na početku da ne idu po stepenicama i slično. Sljedeće što ću navesti ne mora biti nikako mana, sve ovisi o željama svakog pojedinca. Naime, radi se ipak o većim psima koje ne možete samo tako uzeti i ruke i nositi, a u autu mu morate omogućiti mjesto.

Labradori su zaista prekrasna pasmina i nije ni čudno da su jedna od najpopularnijih. Ako osjećate da je to pasmina za Vas, tada nećete pogriješiti.
+5 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (9.8k bodova)
Labradori nisu opasni niti agresivni psi, oni su nježni i dobroćudni i izvrsni su za obiteljske ljubimce. Ljubazni su prema djeci i strancima, sretni su, odani i vole provoditi vrijeme sa svojom ljudskom obitelji. Vrlo su okretni, druželjubivi i inteligentni s obzirom na to lako steknu socijalne vještine i lako se daju trenirati. Mana im je iz osobnog iskustva što za razliku od sadašnje pasmine mnogo uništavaju po stanu, vole se puno igrati i gristi odjeću, namještaj sve što im dođe pod zube. Oni su za mene najbolji psi, iako sve pse volim, lako se uklope u svaku obitelj.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
Iva Bašić 30.11.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Iva Bašić (398 bodova)
1 odgovor
Ivan Gačić 04.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Ivan Gačić (7.2k bodova)
1 odgovor
Ružica Perić 12.07.2021. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Ružica Perić (13.3k bodova)
2 odgovora
Antoneta Hrgović 12.10.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Antoneta Hrgović (17.9k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.7k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...