Iva Bašić u rubrici Kućni ljubimci od
promjena rubrike od Znatko
Razmišljam o tome da nabavim psa i znam da su labradori jako popularni. Koje su prednosti, a koje mane ove pasmine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Mihaela Blažeka od
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor
Labradori zaista jesu divna pasmina i prednosti bi se zaista moglo puno nabrojati. Jako su druželjubivi i nimalo agresivni, a time su odlični za obitelj i djecu. Odani su i poslušni, a zbog svoje inteligencije brzo uče i daju se lako trenirati. Zato često i jesu psi pomoćnici za slijepe ljude. Preslatki su i neodoljivi, a osim toga, mogu biti i Vaši partneri u jutarnjem trčanju. Iako nisu psi koji su stvoreni za veće i duže napore poput nekih specifičnih pasmina, prilično su snažni i izdržljivi.

No, ipak, može se nabrojati nekoliko mana te pasmine. Dosta se linjaju i, ako nemate živaca nositi se s dlakama, to bi Vas moglo jako smetati. Imaju tendenciju debljanju i, što se tiče hrane, naprosto su nezasitni. No, to ni ne mora biti mana. Oni se debljati neće ako im ne dajete hranu, a odgojem ih naučite da Vas ne "žicaju". Znaju imati genetički često problema s kukovima, pa je važno da dobivaju odmalena vitamine i da pazite na početku da ne idu po stepenicama i slično. Sljedeće što ću navesti ne mora biti nikako mana, sve ovisi o željama svakog pojedinca. Naime, radi se ipak o većim psima koje ne možete samo tako uzeti i ruke i nositi, a u autu mu morate omogućiti mjesto.

Labradori su zaista prekrasna pasmina i nije ni čudno da su jedna od najpopularnijih. Ako osjećate da je to pasmina za Vas, tada nećete pogriješiti.
+9 glasa
Sandra Vukov od
Labradori nisu opasni niti agresivni psi, oni su nježni i dobroćudni i izvrsni su za obiteljske ljubimce. Ljubazni su prema djeci i strancima, sretni su, odani i vole provoditi vrijeme sa svojom ljudskom obitelji. Vrlo su okretni, druželjubivi i inteligentni s obzirom na to lako steknu socijalne vještine i lako se daju trenirati. Mana im je iz osobnog iskustva što za razliku od sadašnje pasmine mnogo uništavaju po stanu, vole se puno igrati i gristi odjeću, namještaj sve što im dođe pod zube. Oni su za mene najbolji psi, iako sve pse volim, lako se uklope u svaku obitelj.
+2 glasa
Ivona Jagatić od
Labradori su jedni od češćih pasa koji su vodići za slijepe osobe.

To znači da je Labrador  pas od povjerenja i inteligentan je.

Opaža dobro zvukove i kretnje.

Također je pas koji je druželjubiv i dobar s djecom.

Životni vijek im je 10-12 godina, što je prosječno.

Slična pitanja

2 odgovora 2.3k 👀
2 odgovora 464 👀
1 odgovor 344 👀
1 odgovor 295 👀
2 odgovora 431 👀
1 odgovor 270 👀
3 odgovora 723 👀
Marko Vuljanić 26.11.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Marko Vuljanić
2 odgovora 219 👀
3 odgovora 1.0k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...