Darko Međimurec u rubrici Zdravlje i medicina od
Kakav je to osjećaj prije nego što počinje djelovati opća anestezija na pacijenta prije nekog medicinskog zahvata (kirurške operacije)?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Koja je razlika između opće i lokalne anestezije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Mihaela Blažeka od
Prije nego što je na meni počela djelovati opća anestezija, osjetila sam osjećaje kakve osjetim kada sam toliko umorna da mi se oči jednostavno sklapaju neovisno od moje volje. Medicinska sestra me je gledala i odbrojavala mi sekunde kada ću utonuti u san i tako je i bilo. Oči se zaklope i utonete u duboki san. Vaše tijelo u potpunosti se relaksira nakon gubitka svijesti te Vaše tijelo ne osjeća i ne trpi bol koju bi osjećalo bez anestezije.
+10 glasa
Pavo Lasić od
2012. godine sam imao zakazan gastroskopijski pregled u Klaicevoj bolnici u Zagrebu, gdje su mi otkrili sindrom iritabilnog kolona ili crijeva (intolerancija na laktozu). U ''sobu'' sam doveden sa pokretnim kolicima dje sama premjesten na neka druga kolica unutar sobe. Sjecam se da sam pricao nesto sa sestrama i da me je jedna upitala kao: ''Pa kako je u Dubrovniku, kako je vrijeme dole?''. Iskreno se ne sjecam sto sam odgovorio, jer je u meduvremenu druga sestra rekla da pocnem brojati unazad od 10. Poceo sam odbrojavati, i ako se ne varam, anestezija se pocela djelovati kad sam rekao broj 7, na licu mjesta me je uspavalo. Oci su mi se same zatvorile. No kroz san se sjecam jednog trenutka malog gusenja dok su odradivali gastroskopiju, ali nista strasno.

Majka mi je pricala kakav sam bio kad sam se probudio nakon anestezije. Govorila mi je da sam se ponasao ''ludo'' i cudno i da sam je neprestalno zezao i glupirao se dok je bila samnom u sobi.

Slična pitanja

2 odgovora 280 👀
3 odgovora 501 👀
1 odgovor 1.4k 👀
2 odgovora 590 👀
2 odgovora 3.0k 👀
3 odgovora 728 👀
1 odgovor 1.0k 👀
1 odgovor 186 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...