Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris

Kako Erste banka pomaže Općoj bolnici Bjelovar?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Za opremanje operacionih sala Erste banka je Općoj bolnici Bjelovar donirala 100.000 kuna

S ciljem pomoći u opremanju novoizgrađene Opće bolnice Bjelovar, Erste banka je izdvojila nešto više od 100.000 kuna za nabavku novog elektrokirurškog generatora, neophodnog za odvijanje redovitih kirurških zahvata, prema najsuvremenijim medicinskim standardima. Uređaj uvelike pomaže pri radu kirurga, te smanjuje trajanje operativnog zahvata. Banka je početkom ove godine podržala i kupnju novog ginekološkog ultrazvuka, potrebnog za obavljanje kompletnog redovitog ginekološkog pregleda pacijentica Odjela za ginekologiju i opstetriciju. Time je u 2022. godini banka za potrebe opremanja bolnice izdvojila ukupno preko 200.000 kuna.

Erste banka PR

Sanela Grbaš Bratković, dr.med., spec.opće kirurgije, subspec. abdominalne kirurgije, ravnateljica Opće bolnice Bjelovar, u ime Opće bolnice Bjelovar izjavljuje:

U ime Opće bolnice Bjelovar i svoje osobno ime iskreno zahvaljujem Erste banci na donaciji sredstava za nabavu novog ginekološkog ultrazvuka u vrijednosti od 100.000,00 kn, elektrokirurškog generatora u vrijednosti od 102.000,00 kn, kao i na svim donacijama prijašnjih godina. Svojim donacijama Erste banka pridonosi poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga u našoj Bolnici i podizanju standarda kvalitete u liječenju. Ginekološkim ultrazvukom obavlja se sigurna, precizna, učinkovita i bezbolna dijagnostika  ženskog reproduktivnog sustava. Ultrazvučni pregled predstavlja dio kompletnog redovitog ginekološkog pregleda. Ultrazvukom se uspješno prikazuje anatomija male zdjelice, dobroćudni i zloćudni tumori maternice, jajnika i jajovoda, mokraćni mjehur, krvne žile zdjelice, te prisutnost slobodne tekućine u zdjelici i povećani limfni čvorovi. koagulaciju. Elektrokirurški generator služi za rezanje tkiva i zaustavljanje krvarenja prilikom operativnih zahvata, odnosno koagulaciju. Uvelike pomaže pri radu kirurga, te smanjuje trajanje operativnog zahvata. Donirani uređaji su nam od velike važnosti, te će nam pomoći u zdravstvenoj skrbi žena i operativnih zahvata te omogućiti viši standard u liječenju pacijenata.“

Zdenko Matak, član Uprave Erste banke povodom dodjele donacije izjavljuje:

Erste banka prepoznala je važnost pružanja pomoći bolnici u opremanju novom opremom, a koja je jedan od preduvjeta pružanja visokih standarda u liječenju naših sugrađana. Ovime želim zahvaliti i svom medicinskom i nemedicinskom osoblju bolnice koji, unatoč zahtjevnim uvjetima rada posljednjih godina, svojim znanjem i uz veliki osobni trud, osiguravaju iznimno kvalitetnu medicinsku skrb građanima Bjelovarsko-bilogorske županije.“

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge građana Bjelovarsko-bilogorske županije, Erste banka s Općom bolnicom godinama njeguje uspješnu suradnju, a od 2010. do sada ukupno joj je donirala nešto više od 1,6 milijuna kuna za različite namjene.

Slična pitanja

3 odgovora 422 👀
1 odgovor 202 👀
1 odgovor 336 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...