332 pregleda
Marija Miljević u rubrici Zdravlje i medicina od Marija Miljević

Što mislite o reformi zdravstva gdje bi ekonomisti (dipl.oec.) bili ravnatelji (direktori) bolnica, a ne doktori (dr.med.)? Da li bi onda bolnice financijski bolje "stajale" nego danas?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Natko Beck od Natko Beck
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor
Ne mislim. Problemi bolnica su puno dublji. Sam sustav je krivo posložen, kako da bolnice budu isplative, ako se liječenje naplaćuje jeftinije nego ono zaista košta? Zašto ne uzimamo kao plus na kraju vraćen život i BDP koji s time nosi?

Ima meni hrpa nelogičnosti tu, ali najveći krivac je po meni politika. Ona postavlja ravnatelje, mijenja kadrove, šefove, šefiće, uglavnom razdramju vertikale gdje god stignu i kako im paše. Izmišljaju se odjeli i ustanove da bi bilo mjesta za još više šefova i šefića. Javna nabava vrvi nepravilnostima, također zbog politike. Kad bi maknuli politiku i birali najpametnije i dokazane pojedince ne bi bilo bitno koje su struke. Ja bi prihvatio bilo koga za ravnatelja da zna rukovoditi takvim sustavom. Ekonomisti npr se vode brojkama, što je super kad gledamo izmišljen sustav kao što je ekonomija, ali nije prolazno kad se radi o životima. Opet ako se od bolnice traži da posluje kao banka, onda je to super odabir, ali onda bi korisnici čini mi se bili tužni. Smatram da rješenja moramo tražiti prije svega u korupciji, od one jedva primjetne do one grube koju čitamo na naslovnicama.

Slična pitanja

3 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Zoran Jurić
1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...