Gordana Tatalović u rubrici Obrazovanje od
Trebaju li nas doktori educirati i zašto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Višnja Željeznjak od
uređen od Višnja Željeznjak

'Ako pacijenta ne educirate o bolesti koju ima i kako ćete je liječiti, onda ne možete imati dobru suradnju s pacijentom i on ne može donesti informiranu odluku za svoje tijelo i svoj život. Ako je cilj održati pacijenta zdravog ili ga izliječiti, onda morate biti edukator.

Zato je nerazdvojivo da je liječnik ujedno i edukator. Liječnici liječe, ali to nije jedina funkcija. Edukacija je dio liječenja. Jer, ako kažemo da liječnik nije edukator, negiramo kompletnu prevenciju koja je još uvijek nešto najbolje u medicini. Bez edukacije nema prevencije.

Educirani pacijenti rade prave stvari za prevenciju bolesti, suradnja s njima je bolja, a onda posao postaje lakši i ostaje vremena za baviti se većim i naprednijim stvarima.'

 
Ovo su riječi doktora opće medicine kojeg smo ugostili u epizodi Eduza Showa. Iz iskustva tvrdi da se vrijedi potruditi educirati svoje pacijente zbog brojnih benefita koji olakšavaju život pacijenta, ali i liječnika.

Detaljnije pogledajte u videu.Višnja Željeznjak,
Pokretačica Eduze - platforme za poslovne edukacije
www.eduza.hr

0 glasa
Arnela Abadžija od
edukator je neko ko podučava druge ljude neko iz znanosti na jeziku koji je dostupan široj masi liječnik je potreban da bude edukator Jer je zdravlje najvažnije i Potrebno je druge ljude informirati o tome kako sačuvati prevenirati zdravlje kako bi što manje posljedica imali kako bi se sačuvali kako životi tako i raznorazne komplikacije koje mogu nastati jer prevencija je na neki način pola zdravlja a to se ne može ostvariti bez znanja
0 glasa
Ivona Jagatić od
Liječnik bi trebao biti i edukator. Trebao bih pacijentu dati barem neke informacije i savjete kako se nositi s bolešću te kako zdravo živjeti.

To danas baš i nije slučaj, kada imamo medicinske sestre koje se guraju da budu glavne dajući pogrešno einformacije, a doktori u bolnicama se deru i vrijeđaju pacijente.

Liječnik bi trebao voditi pacijenta kroz zdravlje i biti mu uvijek na usluzi sa zdravim savjetima.

Slična pitanja

1 odgovor 229 👀
1 odgovor 157 👀
1 odgovor 246 👀
1 odgovor 241 👀
1 odgovor 253 👀
2 odgovora 268 👀
1 odgovor 372 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...