Margareta Jurisi u rubrici Zdravlje i medicina od Margareta Jurisi
tagovi uređeni od Znatko
Za koju specijalizaciju u medicini se odlučiti kada bi htjeli raditi u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Natko Beck od Natko Beck
Specijalizacija se danas srećom može birati srcem, pa tako smatram da je to pitanje individualne odluke. Meni osim radiologije srce titra i za Opću medicinu, no kad gledam kolege u primarnoj mi je drago da sam radiolog. Ne postoji grana medicine koja nije zanimljiva ili korisna, tako da ako čovjek sluša srce ne može pogriješiti. Najgore prođu oni koji uzimaju specke zbog prestiža ili pritiska okoline, pa onda budu frustrirani jer su nešto što nisu željeli biti.

Medicina je predivna i ima po nešto za svakoga, od krvave kirurgije do labosa i istraživanja ili školske medicine npr. Sve je tu. Divno je to, meni najdivnije.
+7 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Po meni, ovo pitanje se može proučiti i odgovoriti iz dva aspekta, što je najisplitavije gledajući zaradu i gledajući kvalitetu života.

Koliko ja znam, sve specijalisti u Hrvatskoj bezobzira na granu medicine imaju jednake plaće. Plaća raste višim zvanjem, ovisno da li je netko profesor ili docent i slično.

Što se tiče kvalitete života s odabranom specijalizacijom, moje mišljenje je da je najisplativija radiologija. Radiologija je grana medicine koja se bavi ultrazvučnom dijagnostikom i očitavanjem raznoraznih snimki. To je grana koja spaja sve specijaliste i koja je potrebna svima. Odlična je za žene jer ne zahtjeva višesatno stajanje u operacijskoj sali, brojna dežurstva i stres već čak omogućava i rad online.

Slična pitanja

2 odgovora 2.4k 👀
1 odgovor 202 👀
1 odgovor 179 👀
3 odgovora 539 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...