2.0k pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Zdravlje i medicina od Margareta Jurisi [Proaktivan] (646 bodova)
tagovi uređeni od Znatko
Za koju specijalizaciju u medicini se odlučiti kada bi htjeli raditi u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Natko Beck od Natko Beck [Proaktivan] (505 bodova)
Specijalizacija se danas srećom može birati srcem, pa tako smatram da je to pitanje individualne odluke. Meni osim radiologije srce titra i za Opću medicinu, no kad gledam kolege u primarnoj mi je drago da sam radiolog. Ne postoji grana medicine koja nije zanimljiva ili korisna, tako da ako čovjek sluša srce ne može pogriješiti. Najgore prođu oni koji uzimaju specke zbog prestiža ili pritiska okoline, pa onda budu frustrirani jer su nešto što nisu željeli biti.

Medicina je predivna i ima po nešto za svakoga, od krvave kirurgije do labosa i istraživanja ili školske medicine npr. Sve je tu. Divno je to, meni najdivnije.
+6 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.3k bodova)

Po meni, ovo pitanje se može proučiti i odgovoriti iz dva aspekta, što je najisplitavije gledajući zaradu i gledajući kvalitetu života.

Koliko ja znam, sve specijalisti u Hrvatskoj bezobzira na granu medicine imaju jednake plaće. Plaća raste višim zvanjem, ovisno da li je netko profesor ili docent i slično.

Što se tiče kvalitete života s odabranom specijalizacijom, moje mišljenje je da je najisplativija radiologija. Radiologija je grana medicine koja se bavi ultrazvučnom dijagnostikom i očitavanjem raznoraznih snimki. To je grana koja spaja sve specijaliste i koja je potrebna svima. Odlična je za žene jer ne zahtjeva višesatno stajanje u operacijskoj sali, brojna dežurstva i stres već čak omogućava i rad online.

Slična pitanja

1 odgovor 166 pregleda
Sandra 11.03.2021. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
1 odgovor 502 pregleda
3 odgovora 171 pregleda
3 odgovora 239 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...