167 pregleda
Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris
uređen od Znatko

Kakav je zdravstveno-komunikacijski summit Back Together 2022?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Back Together 2022 summit ponovno građanima približava medicinu i znanost, a čeka ih i mnoštvo besplatnih pregleda

Kako bi javnosti iznova približio svijet medicine i znanosti, vraća se zdravstveno-komunikacijski summit Back Together 2022

17. i 18. rujna 2022. godine najugledniji hrvatski stručnjaci okupit će se drugi put zaredom te u fokus staviti brojne aktualne teme o zdravlju koje će građani moći pratiti besplatno. Osim toga, ovogodišnji summit bit će obogaćen i javnozdravstvenim događajem. Uz podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Nastavnog  zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, 17. rujna 2022. na Europskom trgu u Zagrebu održat će se Get Together with Štampar, Dan posvećen zdravlju i prevenciji bolesti na kojem će građani moći besplatno obaviti razne zdravstvene preglede i posavjetovati se sa stručnjacima.

Na prvom izdanju Back Together summita okupili smo više od 40 stručnjaka na 12 panel rasprava koje je slušalo nekoliko tisuća građana. Te su nam brojke dokazale da su građanima zdravstvene teme izrazito bitne. S istim žarom kreiramo i drugo izdanje Back Togethera na kojem će ponovno priznati pojedinci iz svijeta medicine i znanosti približiti javnosti najaktualnije zdravstvene teme.

...poručio je tvorac ovog jedinstvenog događaja Natko Beck, specijalist radiologije, prvi hrvatski doktor-influencer i Komunikator 2020. godine prema izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) te osoba s kojom je Znatkova redakcija napravila Znatkov stručni intervju.

Prva imena koja su, među ostalima, potvrdila svoje gostovanje na Back Togetheru 2022 su izv. prof. dr. sc. med. i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Goran Hauser, prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, ravnatelj NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, dr. med. spec. interne medicine Pave Markoš, dr. sc. Boris Jokić, prof. dr. sc. med. Sanja Klobučar Majanović, mr. sc. pharm. i izvršni direktor Inovativne farmaceutske inicijative Sani Pogorilić, dr. sc. Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Dejan Nemčić, profesor geografije i dvostruki dobitnik titule najboljeg profesora na svijetu.

Fokus drugog izdanja Back Together-a u 2022. bit će na utjecaju debljine na zdravlje, važnosti povećanja zdravstvene pismenosti u borbi protiv tihih ubojica današnjice - kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, profesionalnom sagorijevanju (tzv. burnout), zdravlju mladih kroz prizmu tjelesnog, mentalnog i socijalnog zdravlja, mikrobiomu kao novom fenomenu zdravlja, personaliziranim estetskim pristupima, važnosti pomno odabranih dodataka prehrani u oporavku nakon COVID-19, pojmu ageizma i brojnim drugim aktualnostima iz svijeta medicine i znanosti.

Građani će se fizički pridružiti summitu 17. rujna 2022. na Europskom trgu. Na događanju pod nazivom Get Together with Štampar moći će, između ostalog, obaviti besplatan ultrazvučni pregled štitnjače te se posavjetovati sa psiholozima. Na raspolaganju će im biti i nutricionisti i kineziolozi  koji će ih savjetovati o specifičnostima uravnotežene prehrane i tjelesne aktivnosti ovisno o dobi, fiziološkim karakteristikama, dosadašnjim navikama te mogućoj prisutnosti određenih kroničnih bolesti, a moći će besplatno pristupiti i analizi sastava tjelesne mase. Djelatnici NZJZ „Dr. Andrija Štampar” tog će dana obaviti i besplatne mamografske preglede na koje će se žene moći prethodno prijaviti, a mnoštvo zanimljivih događanja očekuje i one najmlađe.

Zainteresirani će cjelokupni program ovogodišnjeg Back Together 2022 summita moći pratiti potpuno besplatno i s bilo kojeg mjesta uz prethodnu registraciju putem linka. Sve novosti o nadolazećem summitu doznajte na društvenim mrežama Facebook, InstagramLinkedIn te na službenoj web stranici i tako sudjelujte u kreiranju novog, boljeg i zdravijeg svijeta.

Slična pitanja

1 odgovor
3 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...