Iva Bašić u rubrici Osobni razvoj od
Gdje biste željeli živjeti? Zašto? Biste li izabrali tu državu ispred svoje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Mihaela Blažeka od
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor

Ja osobno jako volim Hrvatsku, volim živjeti u njoj, volim svoj grad Zagreb i ne postoji mjesto gdje bih radije živjela nego ovdje. No, ako baš moram izabrati neko mjesto, tada bi to bio Novi Zeland. Čula sam da je tamo jako lijepo, politika je odlična i jako sam velik fan „Gospodara prstenova“. Obožavam prirodu i mislim da bi Novi Zeland bio zaista odlično mjesto za život. No, ljubav prema domovini je nešto ipak jače od želje za komforom, iako bih svakako voljela turistički posjetiti Novi Zeland kada se za to ukaže prilika.

+8 glasa
Nikolina Šrajbek od
uređen od Nikolina Šrajbek

Volim živjeti u Hrvatskoj i svakako se ovdje mogu zamisliti. Ipak, nakon završetka fakulteta, voljela bih proputovati barem dijelom svijeta i živjeti na različitim lokacijama. Oduvijek su me fascinirale druge kulture i različiti stilovi života. 

Jednog bih dana voljela kratko vrijeme živjeti na Tajlandu, spoznati njihove običaje, kulturu i jezik. Posebno me privlači Bangkok. Voljela bih neko kratko vrijeme živjeti i na Filipinima. Ove su me civilizacije oduvijek privlačile zbog svoje egzotičnosti. Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se dio ljepote ovih prostora, a to je ono što me dodatno privlači. 

Također, voljela bih kratko vrijeme živjeti i u skandinavskim zemljama zbog toliko različitog stila života u odnosu na naš. Sviđaju mi se skandinavska kućna druženja, "opsjednutost" udobnošću, svijećama i toplom vatrom u kaminu. Cijeli taj "hygge" mi je jako privlačan. 

+1 glas
Ivona Jagatić od
Voljela bih živjeti u Rumunjskoj na području Transilvanije, po mogućnosti u Šigišoara-u.

To mjesto mi se posebno sviđa jer je povijesno mjesto sa srednjovjekovnim ulicama, gribljima i dvorcima. Otići tamo bi bilo kao otići u prošlost. Osim toga, volim šume, a tamo je jedna lijepa i neistražena šuma Transilvanija.

Osim toga Rimunjska je dom Vlada Tepeša III., odnosno Vlada Drakule III. koji je rumunjski narodni heroj te inspiracija za djelo Brama Stockera imenom "Dracula". Volim povijest, prirodu, dvorce te stravu i užas te bi zbog toga Rumunjska bila odlična za mene.

Slična pitanja

7 odgovora 477 👀
1 odgovor 278 👀
2 odgovora 423 👀
Maja Kos 15.10.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos
2 odgovora 179 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...