160 pregleda
Maja Kos u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos (8.1k bodova)
Što za Vas predstavlja smisao života i kako biste opisali smisao života riječima ovdje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Duh Robot od Duh Robot (4.0k bodova)
Pozdrav!

Smisao života je kao i raspravljanje o ukusima - ne treba previše raspravljati, jer je smisao života za svakoga drugačiji.
Tako nekome smisao života predstavlja poslovni uspjeh, karijera u točno određenom polju, drugima je to pak obitelj, trećima putovanje po svijetu.
Lista je beskonačna, mogli bi tu ubrojiti bavljenje sportom, kuhanje, umjetnost, vjera, druženje i uživanje u životu, ali sve to predstavlja nekakva osobna zadovoljstva.

Unatoč tome, postoji i generalno pitanje o životu, a to je od kuda smo došli, jesmo li sami u svemiru i kuda idemo tj. kakva nam je budućnost i upravo na taj dio bih posebno odgovorio.
Bez obzira jesmo li nastali slučajnim spajanjem elemenata ili nas je netko stvorio i je li ovaj stupanj razvoja konačan, trebali bi se posvetiti onome što je sada i kako da olakšamo i uljepšamo život, najprije sebi, a onda i svima oko nas.
Smatram da svatko može i zapravo treba slijediti svoj smisao života, ali ne tako da to radi sebično i da zbog svojih ciljeva ne bira sredstva i tako zanemaruje i povređuje druge.
Smisao života bi trebao biti da ispunjavamo svoje ciljeve, ali da pri tome mislimo na druge i to ne samo da ih ne povrijedimo svojim postupcima, već da i pomognemo potrebitima, jer nažalost, ne dobijemo rođenjem svi iste uvjete i mogućnosti za život, rast i razvoj.
Nije lako uvijek imati na umu navedeno, zbog svih mogućih obaveza i problema koje svakodnevno moramo ispunjavati i rješavati, ali sve nas je to počelo sve više pritiskati sa svih strana i krajnje je vrijeme da se zapitamo tko smo, koja je naša svrha i smisao života, a dok to sami ne otkrijemo ili nam netko ne pokaže, trebamo brinuti jedni o drugima, jer čovjek ne može u svemu biti sam. A, što je bolje od osjećaja kad nekome pomognemo ili netko nama pomogne?

Slična pitanja

2 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
Ivana B. 11.09.2020. pitanje u rubrici Društvo od Ivana B. (3.9k bodova)
6 odgovora
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.2k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...