188 pregleda
Maja Kos u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos (8.2k bodova)
Što za Vas predstavlja smisao života i kako biste opisali smisao života riječima ovdje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Duh Robot od Duh Robot (4.0k bodova)
Pozdrav!

Smisao života je kao i raspravljanje o ukusima - ne treba previše raspravljati, jer je smisao života za svakoga drugačiji.
Tako nekome smisao života predstavlja poslovni uspjeh, karijera u točno određenom polju, drugima je to pak obitelj, trećima putovanje po svijetu.
Lista je beskonačna, mogli bi tu ubrojiti bavljenje sportom, kuhanje, umjetnost, vjera, druženje i uživanje u životu, ali sve to predstavlja nekakva osobna zadovoljstva.

Unatoč tome, postoji i generalno pitanje o životu, a to je od kuda smo došli, jesmo li sami u svemiru i kuda idemo tj. kakva nam je budućnost i upravo na taj dio bih posebno odgovorio.
Bez obzira jesmo li nastali slučajnim spajanjem elemenata ili nas je netko stvorio i je li ovaj stupanj razvoja konačan, trebali bi se posvetiti onome što je sada i kako da olakšamo i uljepšamo život, najprije sebi, a onda i svima oko nas.
Smatram da svatko može i zapravo treba slijediti svoj smisao života, ali ne tako da to radi sebično i da zbog svojih ciljeva ne bira sredstva i tako zanemaruje i povređuje druge.
Smisao života bi trebao biti da ispunjavamo svoje ciljeve, ali da pri tome mislimo na druge i to ne samo da ih ne povrijedimo svojim postupcima, već da i pomognemo potrebitima, jer nažalost, ne dobijemo rođenjem svi iste uvjete i mogućnosti za život, rast i razvoj.
Nije lako uvijek imati na umu navedeno, zbog svih mogućih obaveza i problema koje svakodnevno moramo ispunjavati i rješavati, ali sve nas je to počelo sve više pritiskati sa svih strana i krajnje je vrijeme da se zapitamo tko smo, koja je naša svrha i smisao života, a dok to sami ne otkrijemo ili nam netko ne pokaže, trebamo brinuti jedni o drugima, jer čovjek ne može u svemu biti sam. A, što je bolje od osjećaja kad nekome pomognemo ili netko nama pomogne?

Slična pitanja

2 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
Ivana Basar 11.09.2020. pitanje u rubrici Društvo od Ivana Basar (3.9k bodova)
6 odgovora
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...