168 pregleda
Lovro G u rubrici Osobni razvoj od Lovro G [Aktivan] (348 bodova)
Da se možete vratiti u djetinjstvo i dati samom sebi savjet, što biste rekli?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.5k bodova)
odabran od Lovro G
 
Najbolji odgovor
Da mogu malenoj sebi nešto reći, rekla bih da se ne bojim i da se ne živciram oko stvari koje će proći. Smiješno je sve to što nam je važno kada smo manji. Tada nam se sve nekako čini predimenzionirano, pa i banalni problemi. Tako bih samoj sebi rekla da se ne uzrujavam oko izgleda jer će se sve to s vremenom ustabiliti i smiriti i neću moći vjerovati kako ću lijepo izgledati kada odrastem. Isto tako, rekla bih samoj sebi da postoje važnije stvari u životu od izgleda i da se fokusiram na njih.
+5 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.3k bodova)
Savjet koji bi dala samoj sebi u djetinjstvu je taj da se ne zamaram nebitnim stvarima i više uživam u djetinjstvu jer prave obaveze i 'problemi' dolaze tek kasnije, ali i da ću se i s njima znati nositi. Kao mala, znala sam se zamarati nekim stvarima koje, kada sada pogledam, su bile smiješne i nepotrebne. Tada nisam shvaćala da je djetinjstvo doba u kojem moram uživati.

Djetinjstvo je samo jedno, ali djetetu ne možete objasniti da ga iskoristi jer svi teže odrastanju i samostalnosti. Imala sam lijepo djetinjstvo na kojemu sam zahvalna svojim roditeljima, tako da ne žalim za puno stvari. Ali, mislim da svako dijete treba imati pravo da bude dijete, jer mnogo njih prerano odrastu.

Rekla bih da će biti sve u redu i da živim punim plućima, smijem se što više i da zahvalim roditeljima i sestrama što ih imam. Dala bih također savjet da više obraćam pozornost na svoje bližnje i da su određena prijateljstva prolazna te da ne možemo utjecati na puno toga u životu.
+5 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
Prije, u samom djetinjstvu sam si nekako bila bolja nego sada jer se uopće nisam obazirala na zle jezike, imala sam čvrst karakter kao klinka i bila sam neustrašiva djevojčica, učiteljica je rekla mojoj mami da bi se i polarnom medvjedu postavila.

U osnovnoj školi nije mi se dalo učiti, nisam imala dobre ocijene i jedva sam upisala neku srednju da bi na kraju u srednjoj prolazila s 5 i rasturila maturu i na pravnom fakultetu prolazila s 4, tako da ni to ne mogu reći da bi promjenila jer nisam imala neke loše posljedice nakon toga, shvatila sam na vrijeme.  Možda, neke loše osobe, da sam imala iskustvo koje sada imam, da im nisam previše novca posuđivala i žalila ih i više mislila na sebe, samo to.
+3 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.4k bodova)
Zanimljivo pitanje. Mislim da bih svakako samoj sebi savjetovala da prestanem biti osoba koja toliko brine što će drugi misliti o meni. U osnovnoj i srednjoj školi često sam radila stvari koje nisam htjela samo kako bi ugodila društvu, što je doista glupo, ali realno ne postoji osoba koja zbog nečega ne žali. Dugo mi je trebalo da prestanem udovoljavati drugima i počnem raditi ono što je meni po volji. Danas to radim puno rjeđe i svjesna sam kada to radim te pokušavam pronaći neki balans, neki dogovor s kojim će se svi slagati. Postala sam svjesna da osobe koje se naljute zbog neke sitnice i jer nije po njihovom nisu osobe koje trebam i zelim u svom životu.

Slična pitanja

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...