149 pregleda
Christina Khouri u rubrici Osobni razvoj od Christina Khouri [Aktivan] (210 bodova)
Svaka osoba napravi okvirni životni put. Ali, što ako taj put ne ide po našem planu? Kako reagirati? Primjerice, ne dobijemo posao koji želimo, ne završimo s deckom ili curom koju smo voljeli..

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
Važno je znati da je u redu pogriješiti i da ih životnih grešaka zapravo učimo. Previše smo okruženi raznim filmovima i knjigama te se uvučemo u tu priču da sve oko nas mora biti savršeno i da, ako nije onako kako smo mi zamislili, da onda to nije to. Tada se osjećamo neispunjeno i izgubljeno i mogu se pojaviti osjećaji da život i nema neku svrhu. Važno je shvatiti da je svrha života svaki trenutak, a ne nešto što će biti u budućnosti. Imamo tendenciju osjećati se ovako: "Bit ću sretan kada ovo; bit ću sretan kada ono." To nije kako bi trebalo biti, jer na taj način ta osoba neće nikada biti sretna. Uvijek će biti nešto nakon toga kada se dogodi to "ovo" ili "ono" i tada će se pojaviti novo "ovo" ili "ono" i tako u krug! Zato, najbolje je davati sve od sebe, paziti na svoje mentalno zdravlje, voljeti sebe, voljeti ljude oko sebe, činiti ovaj svijet boljim mjestom i živjeti. Tada će sve doći samo od sebe i shvatit ćemo da smo upravo ondje gdje trebamo biti.
+4 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.6k bodova)

Vrlo često ćemo se naći u situaciji kada shvatimo da naš život ne ide upravo onako kako smo ga zamišljali. Ovdje shvatimo male čari nepredvidljivosti, gdje se ne trebamo osjećati krivima. Život je nepredvidiv put te neke stvari ne možemo kontrolirati. 

Vjerujem u sudbinu i da će sve biti onako kako treba, a ako nam ne idu stvari po planu, znači da se one nisu trebale ni dogoditi. Vrlo je bitno znati se okrenuti novom putu u životu te ne žaliti za starim jer će nam život proletjeti pred očima

Reći sebi da je u redu imati nove zanimacije, nove ljude oko sebe ili krenuti u potpuno novu karijeru. Uzeti budućnost i sreću u svoje ruke i tada ćemo se okrenuti i shvatiti da neke stvari nikada nisu ni bile za nas.

 

+3 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.8k bodova)

Ponekad je upravo dobro kad ne dobijemo ono sto smo htjeli imati, jer nase razmisljanje koje misli tada da je to ispravan i okviran zivotni put, mozda ipak u stvarnosti nije. Mogu reci upravo nekolicinu primjera koja su se meni dogodila:

Kroz srednju skolu vazda sam razmisljao upravo o tome da upisem Povijest na sveucilistu u Zadru, no taman kad sam sastavljao popis fakulteta, dogodio mi se nekakav ''klik'' u glavi koji me je usmjerio prema Turizmu, tocnije prema ugostiteljstvu. Također me je potaklo to sto sam vec radio u ugostiteljstvu, jednostavno sam to zavolio. Ocu reci sljedece; Na pocetku srednje skole sam napravio ''okvirni zivotni put'' u smislu sto studirati, i mislio sam da je to moj pravi plan, ici studirati u Zadar povijest. No nakon drugih stvari koje sam naveo, jednostavno sam se preusmjerio na drugi smjer, Turizam i ugostiteljstvo, te sam upravo to doma ostao i studirati. Također tu ima jos jedna povezanost, a to je da sam otisao u Zadar, bili upoznao prije 2 godine moju trenutnu curu, mislim da ne bi.

Nas zivotni put je sklon promjenama, a na pocetku se on vama nece ciniti dobar. No sugeriram vam sljedece: Ako vam se u neku ruku promijeni, dajte si vremena da stvorite siru sliku te promjene zivotnog puta. Mozda je upravo plan da vas zivotni put i promijeni plan u nekom smislu.

Slična pitanja

4 odgovora 146 pregleda
2 odgovora 214 pregleda
4 odgovora 7.0k pregleda
Ivana Mačić 08.01.2016. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...