Lovro Gustić u rubrici Obrazovanje od Lovro Gustić
Osobno volim matematiku i nije mi jasno zašto je većini ljudi upravo ona najteži predmet u školi. Zna li netko?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+9 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Matematika je predmet koji može biti izazovan, ali kada ju shvatite onda postane vrlo zabavan. Mislim da nema ništa posebno 'teško' u ovom predmetu, nego sve ovisi o tome koliko je učenik voljan potruditi se oko tog predmeta.  

Moramo shvatiti da nisu sva djeca ista, pa tako jedni lakše i brže shvaćaju neke stvari od ostalih. Ovdje ne treba djecu kritizirati jer im je ionako već teško, nego im možemo pomoći tako da osiguramo instrukcije da ipak uspiju pohvatati gradivo.

Također, ovdje ponekad ulogu igra i lijenost, to jest odbijanje učenja ovog predmeta jer je potrebno puno posla, to jest vježbe kako bi savladali gradivo. Tada je djecu potrebno naučiti radnim navikama i matematiku im pokazati u najboljem svijetlu da ju ne smatraju dosadnom, što je uloga profesora.

+8 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić
Iskreno, vazda nisam volio matematiku. Kroz cijelu srednju skolu osim cetvrtog razreda sam matematiku padao na 10 dana. Bio sam izmedu dobrog i vrlo dobrog ucenika, ali matematika je bila armirani beton.
Vi jedino mozete voliti matematiku, ili je ne voliti (mrziti je), nema između. Vazda sam u svom zivotu smatrao da mi dobar dio stvari u zivotu iz matematike nece trebao, te jos to tvrdim. Jos u zivotu nisam koristio matrice, jednadzbe, nisam trebao koristiti parabole ili sl. niti cu ih koristiti.

U skoli ste mogli nabubati bilo koji predmet sa definicijama, ali matematiku jednostavno ne mozete jer ona trazi vise.
+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Matematika je nešto što dijete ili voli ili ne voli u početnim stadijima svojega obrazovanja. No, ipak je češće da djeca ne vole matematiku i tu se upravo najčešće skupe loše ocjene. Zašto je to tako? Matematika nije kao drugi predmeti koji se mogu naučiti, naštrebati, zapamtiti… Ima i tu takvog učenja, ali ipak je najviše logike i računanja za koje je potrebno upotrebljavati matematičko-logičku inteligenciju. Potrebno je angažirati se, koncentrirati se i zaista promisliti. Kod mnoge djece je upravo matematičko-logička inteligencija slabija te zato vrlo vjerojatno imaju poteškoća s matematikom.
+5 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Također mogu reći da osobno volim matematiku, ali mislim da ljubav prema tom predmetu nema veze isključivo s mitom da djeca ili vole ili ne vole matematiku. Matematika, poput još nekih sličnih predmeta, je predmet koji traži puno i puno vježbanja zadataka, rješavanja, računanja, igranja i istraživanja mogućih puteva do pronalaska rješenja zadatka ili problema. To je ono što matematiku čini posebnom i ono što naš mozak razvija u posebnom pogledu matematičko-logičke inteligencije. Smatram osobno da je matematika kao predmet neizostavan dio obrazovanja svake osobe jer nam je ona od pomoći u svakodnevnom životu, a način razmišljanja koji se pokušava prenijeti djeci na nastavi matematike i ostalih srodnih prirodnih znanosti svakako ostavlja veliki trag na način razmišljanja i rješavanja kriznih situacija u životu kasnije. Dobra edukacija u svim područjima je bitna kako bi osoba funkcionirala kao cjelina. Ali zato treba puno vježbati i grijati stolicu uz bilježnicu, olovku i gumicu.

Slična pitanja

4 odgovora 1.3k 👀
Ivan Gačić 08.10.2020. pitanje u rubrici Razno od Ivan Gačić
1 odgovor 215 👀
2 odgovora 7.2k 👀
1 odgovor 359 👀
1 odgovor 190 👀
1 odgovor 252 👀
1 odgovor 4.0k 👀
2 odgovora 854 👀
3 odgovora 942 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...