Evangelina Hladnik u rubrici Obrazovanje od
Kako učiti biologiju u sedmom razredu osnovne škole?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Iva Murat od
Moja sestra ide u 7. razred osnovne škole pa se trenutno malo prisjećam gradiva biologije tog razreda. Gradivo je dosta opsežno i neke stvari djeci te dobi nije lako razumjeti. Ima puno pojmova i definicija koje treba zapamtiti, a prije se s tim nisu susreli. Trebalo bi što više učiti s razumijevanjem. Udžbenici često imaju slike s označenim bitnim elementima, npr. slika biljne stanice s označenim dijelovima stanice. Takvi slikovni prikazi pomažu u učenju jer si djeca lakše predoče ono o čemu čitaju. Pomaže i izrada mentalnih mapa, pa i crtanje ako djeca imaju vremena. Također mislim da je korisno zapisati sve važne pojmove (pogotovo one za koje nisu čuli) na papir i  ukratko zapisati što taj pojam znači. Iako naglasak naravno treba biti na učenju s razumijevanjem, neke definicije se moraju znati napamet, a tu uglavnom ne pomaže ništa drugo nego ponavljanje. Učitelji biologije često djeci zadaju razne pokuse i projekte što im pomaže da bolje razumiju gradivo. Primjer za takav zadatak je izrada modela stanice od plastelina.
+2 glasa
Ivana Horžić od

Biologija je znanost koja proučava živi svijet, biljke, prirodu... Biologiju imaju svi učenici osnovnih škola, a i neki učenici srednjih škola. Isto tako je mogu imati i na fakultetima. 

Što se tiče učenja biologije u srednjoj školi ono zaista ne bi trebalo biti teško. Sve ovisi o nama samima. Najbitnije je da si osoba najprije stvori okruženje u kojemu je zanimljivo i ugodno učiti. To će najbolje učiniti tako da ima svoj mir u sobi, također je poželjno pripremiti vodu ili nešto slično tako da se ne mora stalno prekidati učenje. Također bi bilo super ako mogućnosti i uvjeti o dozvole da osoba izađe van na zrak u prirodu i tamo uči. Na taj način će imati više zraka i samim time će bolje pamtiti i biti zainteresiranija. 

Ukoliko je moguće odmakni mobitel od sebe. Mobitel sve ometa u radu jer svi se vode onom izreko ''a da vidim samo još ovo'' i tako prođe pola vremena predviđenog za učene.

Isto tako biologija može biti zaista zanimljiva samo je bitno da si svaka osoba pokuša sve definicije i primjere posložiti i zapamtiti onako kako je njoj lakše. Nije nužno učiti ''na pamet'' sve definicije. Sve definicije se mogu naučiti onako kako je nama lakše pamtiti. Isto tako može i zapamtiti neki primjer koji je njoj lakši. Također se mogu napraviti mentalne mape i pomoću njih učiti jer one stvarno na jedan zanimljiv način pomažu pri učenju. 

Slična pitanja

3 odgovora 991 👀
2 odgovora 336 👀
1 odgovor 1.3k 👀
2 odgovora 670 👀
2 odgovora 353 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...