1.5k pregleda
Evangelina Hladnik u rubrici Obrazovanje od Evangelina Hladnik (4 bodova)
Kako učiti biologiju u sedmom razredu osnovne škole?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Iva Murat od Iva Murat (34.3k bodova)
Moja sestra ide u 7. razred osnovne škole pa se trenutno malo prisjećam gradiva biologije tog razreda. Gradivo je dosta opsežno i neke stvari djeci te dobi nije lako razumjeti. Ima puno pojmova i definicija koje treba zapamtiti, a prije se s tim nisu susreli. Trebalo bi što više učiti s razumijevanjem. Udžbenici često imaju slike s označenim bitnim elementima, npr. slika biljne stanice s označenim dijelovima stanice. Takvi slikovni prikazi pomažu u učenju jer si djeca lakše predoče ono o čemu čitaju. Pomaže i izrada mentalnih mapa, pa i crtanje ako djeca imaju vremena. Također mislim da je korisno zapisati sve važne pojmove (pogotovo one za koje nisu čuli) na papir i  ukratko zapisati što taj pojam znači. Iako naglasak naravno treba biti na učenju s razumijevanjem, neke definicije se moraju znati napamet, a tu uglavnom ne pomaže ništa drugo nego ponavljanje. Učitelji biologije često djeci zadaju razne pokuse i projekte što im pomaže da bolje razumiju gradivo. Primjer za takav zadatak je izrada modela stanice od plastelina.
+2 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (17.9k bodova)

Biologija je znanost koja proučava živi svijet, biljke, prirodu... Biologiju imaju svi učenici osnovnih škola, a i neki učenici srednjih škola. Isto tako je mogu imati i na fakultetima. 

Što se tiče učenja biologije u srednjoj školi ono zaista ne bi trebalo biti teško. Sve ovisi o nama samima. Najbitnije je da si osoba najprije stvori okruženje u kojemu je zanimljivo i ugodno učiti. To će najbolje učiniti tako da ima svoj mir u sobi, također je poželjno pripremiti vodu ili nešto slično tako da se ne mora stalno prekidati učenje. Također bi bilo super ako mogućnosti i uvjeti o dozvole da osoba izađe van na zrak u prirodu i tamo uči. Na taj način će imati više zraka i samim time će bolje pamtiti i biti zainteresiranija. 

Ukoliko je moguće odmakni mobitel od sebe. Mobitel sve ometa u radu jer svi se vode onom izreko ''a da vidim samo još ovo'' i tako prođe pola vremena predviđenog za učene.

Isto tako biologija može biti zaista zanimljiva samo je bitno da si svaka osoba pokuša sve definicije i primjere posložiti i zapamtiti onako kako je njoj lakše. Nije nužno učiti ''na pamet'' sve definicije. Sve definicije se mogu naučiti onako kako je nama lakše pamtiti. Isto tako može i zapamtiti neki primjer koji je njoj lakši. Također se mogu napraviti mentalne mape i pomoću njih učiti jer one stvarno na jedan zanimljiv način pomažu pri učenju. 

Slična pitanja

3 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
Antonio Marić 08.11.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Antonio Marić (218 bodova)
1 odgovor
Matija Kranjčić 01.09.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Matija Kranjčić (20.2k bodova)
2 odgovora
Matija Kranjčić 20.08.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Matija Kranjčić (20.2k bodova)
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...