Monika Kiris u rubrici Obrazovanje od

Kakve znanstvene kampove za djecu pokreće Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) u 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

 Big Bang Falkensteiner znanstveni kampovi - mali znanstvenici postaju veliki!

Nova edukacija u Falkensteiner obiteljskim hotelima s fokusom na prirodne znanosti

Koruški obiteljski hoteli turističke grupe Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) 21. kolovoza 2022. pokreću znanstvene kampove. Za mlade goste od četiri do dvanaest godina to znači tri dana znanosti kroz dodir, druženje i sudjelovanje. Program uključuje uzbudljive pokuse u poljima kemije, fizike, biologije i matematike. Zahvaljujući pripremi prilagođenoj dobi i primjerenom trajanju nastavnih jedinica, u djeci se budi interes za znanost na razigran način, bez dosade i pretjeranih zahtjeva.

U pokusu "Leteća posuda za jaja", primjerice, djeca grade zaštitnu konstrukciju oko jajeta i zatim ga puštaju na tlo s visine od najmanje dva metra. Bez obzira je li rezultat netaknuto jaje ili ”jaje na oko” - maksimalna zabava u gradnji je zajamčena! "Ninja Slack" također je nešto posebno: ovdje mladi istraživači eksperimentiraju s vrlo posebnom tekućinom koja se pod određenim uvjetima ponaša kao krutina. Oni koriste najjednostavnije sastojke kako bi napravili tekućinu koja iznenada postaje kruta pod pritiskom. Ako se eksperiment provodi na otvorenom, mali nindže mogu pokušati trčati preko tekućine - ali moraju biti spretni, jer ako ne trče dovoljno brzo, zaglave! Eksperimenti poput "katapulta žlicom" ili "umaka od sluzavog crva" također razigrano promiču razumijevanje fizičkih, kemijskih i mehaničkih procesa. Svi kemijski pokusi provode se isključivo sa sirovinama koje se mogu naći i u kuhinji!

FMTG se već duže vrijeme fokusira na zabavni i razigrani prijenos znanja u svojim programima za djecu te nudi edukaciju o raznim temama u svojim hotelima. Edukacija u Falkensteiner Family Hotelu Diadora u turističkom naselju Punta Skala s pet zvjezdica nedaleko od Zadra tematizira biologiju mora. Djeca kroz igru ​​i pokuse uče o moru i raznolikosti njegovih stanovnika, saznaju zašto je važno očuvati oceane čistima i koje mogućnosti za to postoje. Za dječju putovnicu mogu rješavati zadatke i skupljati naljepnice na raznim postajama, a kada ju popune dobivaju nagrade.

Novi obiteljski hotel u Montafonu, koji se otvara u prosincu 2022., posvećen je obnovljivim izvorima energije i očuvanju prirode. Zajedno s Vorarlberger Illwerken nudi se poseban ”ekotainment”. Kreativne, sportske i MINT radionice na razigran način približavaju djeci prirodne znanosti. Primjerice, mladi istraživači mogu u laboratoriju izvoditi pokuse o stvaranju energije uz pomoć vode. Turbina elektrane na otvorenom prostoru služi za ilustraciju teme. Program zaokružuju izleti do elektrane - uključujući spuštanje niz stare vodovodne cijevi. Očuvanje prirode je fokus ”ranger programa”, u sklopu kojeg djeca mogu ići u pohode sa šumarom kroz šume i obučavati se za čuvare okoliša.

Znanstvene kampove u Koruškoj Falkensteiner provodi zajedno s udrugom Science Pool. Smatraju se pionirom u području (pred)prirodoslovnog obrazovanja i nude različite formate i programe za djecu željnu znanosti, od znanstvenih škola i klubova preko Duge noći istraživanja do Znanstvenih laboratorija i Muzeja štrebera u Beču. U Institutu za (pred)prirodoslovno obrazovanje Science Pool dugogodišnje iskustvo prenosi se na odgajatelje, učitelje i učenike, ali i odrasle zainteresirane za znanost. (www.sciencepool.org)

"U budućnosti ćemo nastaviti obraćati veliku pozornost na visoku kvalitetu zabave u našim hotelima i sukcesivno razvijati naše programe za djecu", kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a. "Djeca su istraživači. Žele otkrivati ​​svijet i učiti nove stvari - čak i u slobodno vrijeme. Upravo to im omogućujemo na razigran način uz našu posebnu edukaciju i zabavu. Naši programi usmjereni su na prirodne znanosti, zaštitu klime i tehnologije."

Više informacija o pojedinačnim znanstvenim kampovima:

Falkensteiner Hotel Cristallo 21.8. - 25.8. 2022.

Falkensteiner Club Funimation Katschberg 28.8. - 1.9. 2022.

Falkensteiner Hotel Sonnenalpe 4.9. - 8.9. 2022.

Slična pitanja

2 odgovora 7.0k 👀
Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Znanost od Marinko Zadro
1 odgovor 207 👀
3 odgovora 385 👀
Margareta Jurisi 31.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Margareta Jurisi
1 odgovor 248 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...