Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris
uređen od Znatko

Što ulagačima nudu 9. krug crowdfunding kampanje tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) 2022. godine pod nazivom "Ulaganje s vizijom"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Ulaganje s vizijom: Falkensteiner pokreće novu crowdinvesting kampanju

Zbog velikog interesa investitora, Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) ulazi u 9. krug crowdfundinga

Kapital će se slijevati u daljnje širenje premium branda te u održivu orijentaciju grupe. Prvi put ponuđene su dvije vrste uvjeta. Naime, ulagači mogu odlučiti hoće li uložiti svoj novac na tri ili pet godina. Prva dva kruga financiranja otplaćena su krajem rujna 2022. S trenutnom kampanjom, FMTG daje investitorima priliku da odmah reinvestiraju.

Rezultati 8. crowdfunding kampanje Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja je završila krajem srpnja 2022., premašili su sva očekivanja: 745 investitora osiguralo je više od osam milijuna eura za daljnje širenje 360° turističke grupe. Time je premašen prvotni cilj financiranja od pet milijuna. Zbog stalne potražnje, FMTG već pokreće 9. crowdinvesting kampanju naziva "Ulaganje s vizijom" u Austriji i Švicarskoj. Za njemačke investitore ova ponuda počinje sredinom listopada. 

Kao u ljeto 2022., ulagači se mogu pretplatiti na svoje dionice izravno putem nove investicijske platforme www.fmtg-invest.com. Izdavatelj zajmova je Falkensteiner Tourism Group AG (FMTG), a tehnološki partner je Conda.

Prvi put drugačiji uvjeti i bonusi

Anne Aubrunner, direktorica investicijske platforme:

"Trenutni krug financiranja nudi investitorima posebno atraktivne mogućnosti odabira kao i dodatne bonuse: Osim dva različita roka, od tri i pet godina, opet postoji mogućnost primanja godišnje kamate u gotovini ili kroz stvarni povrat u obliku hotelskog vaučera.“

Oni koji se odluče na rok od tri godine mogu birati između 3% godišnje u gotovini ili 5% godišnje u obliku vaučera. Oni koji ulažu na pet godina dobit će ili 4% godišnje fiksne kamate ako se isplaćuje u gotovini ili 6,5% godišnje kamate ako se isplaćuje u bonovima. Osim toga, za iznos ulaganja od 10.000,00 EUR postoji jednokratni vaučer za godišnjicu od 500,00 EUR (3 godine) ili 1.000,00 EUR (5 godina).

Bonus vjernosti za bivše investitore

Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a iskoristio je trenutnu ponudu kako bi se obratio investitorima koji su uz grupu od samog početka, od kojih su mnogi stalni Falkensteinerovi gosti dugi niz godina:

"Prije nekoliko dana završili smo otplatu prvog financiranja u iznosu od 4,95 milijuna eura. Mnogi zadovoljni investitori već su iskazali interes za novu investiciju u našu tvrtku. Želimo se zahvaliti na poseban način investitorima iz 2017. i 2018. koji će dobiti dodatni bonus u obliku hotelskog vaučera od 100 eura ako reinvestiraju otplatu koju su primili u rujnu".

Kapital za održiva infrastrukturna rješenja u turizmu

Temeljni kapital iz 9. kruga financiranja koristit će se, između ostalog, za novi projekt izgradnje na jugozapadnoj obali jezera Garda i provedbu sveobuhvatne strategije energetske učinkovitosti kao dio strategije održivosti cijele tvrtke. Ta strategija uključuje uvođenje zelene stope u svim Falkensteinerovim hotelima, implementaciju energetskog nadzora na razini cijele grupe i mjere za smanjenje CO2 otiska kao dio inicijative Turn to Zero. Osim toga, daljnja ulaganja u poboljšanje kvalitete postojećeg sadržaja, razvoj premium kampinga i proširenje investicije platforme FMTG Invest također su u planu.

Slična pitanja

1 odgovor 292 👀
Nino Marić 10.06.2022. pitanje u rubrici Financije od Nino Marić
1 odgovor 186 👀
1 odgovor 304 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...