114 pregleda
Monika Kiris u rubrici Djeca i roditeljstvo od Monika Kiris (7.2k bodova)
uređen od Znatko

Kakav je u 2022. bio HSM ljetni kamp za nadarenu djecu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (114k bodova)
prikazano od Znatko

Na Sljemenu održan HSM ljetni kamp za nadarenu djecu

Od 11. do 15. srpnja 2022. u planinarskom domu "Mala Hunjka" na Sljemenu održan je HSM ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 20 djece trećeg, četvrtog i petog razreda svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

Zagreb, 18. srpnja - Domaća informatička tvrtka prisutna na tržištu više od 30 godina, HSM, u suradnji s udrugama Dar i Vjetar u leđa od 11. do 15. srpnja 2022. u planinarskom domu "Mala Hunjka" na Sljemenu organizirala je Ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 20 djece trećeg, četvrtog i petog razreda svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

Temelj poslovanja HSM-a je implementacija softverskih rješenja, s naglaskom na Salesforce platformu. HSM danas ima ostvarenu suradnju s mnogim uspješnim kompanijama u regiji kao što su FOREO, Greyp Bikes, Nexe grupa i medijskim kućama, koji koriste njihova rješenja za unaprjeđenje vlastitog poslovanja.

“HSM je i do sada kontinuirano podržavao ranjive skupine društva, a ove godine smo odlučili pokrenuti HSM ljetni kamp kako bi podržali i nadarenu djecu. Ostvarili smo suradnju s udrugama Dar i Vjetar u leđa i, rekla bih, više nego uspješno održali prvi po redu HSM ljetni kamp za nadarenu djecu", rekla je članica Uprave HSM-a odgovorna za marketing i HR, Jelena Jelinić.

Prvog dana kampa, djeca su kroz niz predavanja i pokusa puno naučili o zemlji, zraku i atmosferi s kojima ih je na slikovit način upoznao poznati domaći meteorolog Nikola Vikić Topić.

Kroz znanstveno fantastičnu simulaciju s elementima role playinga drugog dana kampa vodio ih je Bojan Branisavljević koji zadnjih sedam godina vodi radionice za darovitu djecu udruge „Vjetar u leđa“, te edukacije o darovitosti za roditelje, odgojitelje i učitelje.

Osnove 3D crtanja, izradu jednostavnih i naprednih 3D modela, upoznavanje s tehnologijom 3D ispisa, te 3D ispis nacrtanih modela na više nego zanimljivom predavanju prezentirao im je trećeg dana ljetnog kampa Robert Ljubek, nastavnik i strastveni ljubitelj STEAM-a.

Tajnama C++ programiranja djecu je naučio Zvonimir Anić koji je polaznicima kampa pomogao da na vrlo jednostavan i brz način prezentiraju i svoja rješenja.

Peti i zadnji dan Ljetnog kampa bio je posebno zanimljiv jer su djeca sudjelovala u još jednom predavanju Roberta Ljubeka koji ih je upoznao s bespilotnim letjelicama.

“Iza nas je tjedan kreativnosti, znatiželje, pokusa, zabave i smijeha. Zadovoljstvo djece nam je najveća nagrada za sav trud oko HSM ljetnog kampa", poručuje članica Uprave HSM-a odgovorna za marketing i HR, Jelena Jelinić.

Plan HSM-a je da ovo postane jedna lijepa tradicija pa su već počele pripreme za HSM ljetni kamp za nadarenu djecu 2023. godine.

Darija Magdalenić od Darija Magdalenić (3.7k bodova)
Odlično da postoje ovakvi kampovi za nadarene. Nekada se malo bavilo nadarenom djecom. Danas je to sasvim drugačije i pozdravljam ovakve napore. (h)

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...