146 pregleda
Monika Kiris u rubrici Priroda od Monika Kiris

Kako je prošlo svečano zatvaranje 27. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Svečano zatvaranje Kampa u Fažani

Svečano zatvaranje 27. Kampa vatrogasne mladeži održano je danas, 25. kolovoza 2022. u Fažani. Zatvaranju su prisustvovali visoki dužnosnici Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, predsjednikom Predsjedništva Antom Sanaderom, zapovjednikom i predsjednikom Vatrogasne zajednice Istarske županije Dinom Kozlevcem i Valterom Drandićem, pročelnikom Općine Fažana Nenadom Pejićem, direktoricom Turističke zajednice Fažana Melitom Peroković te zapovjednicima i voditeljima Kampa.

Ovogodišnji Kamp s radom je započeo 27. lipnja,  a u 10 smjena boravilo je 1429 sudionika iz 15 županijskih vatrogasnih zajednica i iz 82 vatrogasne organizacije. Kažimo i kako su ove godine u Kampu boravili i pripadnici mladeži iz Gasilske zveze Slovenije sa 9 sudionika te irski izviđači, njih 37, koji su se tijekom jednodnevnog izleta upoznali s radom i programom kampa namijenjenog svih pripadnicima hrvatske vatrogasne mladeži.

U uvodnome dijelu svečanosti zapovjednik Kozlevac zahvalio je svima koji su sudjelovali u provođenju programa.

„Ovaj Kamp izuzetno je značajan za rad HVZ-a jer vatrogastvo počiva na mladeži koji su naša budućnost. Hvala kolegama Tomislavu Horvatu i Vedranu Runjiću zahvaljujući kojima je sve odlično funkcioniralo. Mi smo u Istarskoj županiji počašćeni što se Kamp nalazi upravo ovdje, a na nama svima je da se njegov rad stalno poboljšava i dalje oplemenjuje“, kazao je Kozlevac.

I pročelnik Pajić je kazao kako je Općina Fažana uvijek spremna pomoći i podržati ovakve program kakve nudi Kamp vatrogasne mladeži.

„Nadam se da ste zadovoljni svime što Fažana kao općina nudi i da ste ovdje uživali. Veselimo se i daljnjoj suradnji i vidimo se dogodine“, kazao je.

Zadovoljstvo radom Kampa izrazila je i direktorica Peroković zahvalivši vatrogascima na  prevenciji koju čine, ali i u gašenju požara kojima smo svjedočili ove godine te pružanju osjećaja sigurnosti građanima i turistima. Zahvalila je i na ulaganju u vatrogasnu mladež na području Fažane te je u ime TZ Fažana, koja ove godine slavi 20 godina,  uručila  zahvalnicu glavnom vatrogasnom zapovjedniku.

Tucaković: Ovo je zalog da hrvatsko vatrogastvo ima budućnost

Zapovjednik Tucaković je izrazio zadovoljstvo radom ovoga Kampa.

„Ponosan je onaj tko ima ovakvu mladež, ovakve voditelje, ali i roditelje koji imaju povjerenje u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu. Ovdje je prilika sudionicima da nešto novo nauče i steknu nova prijateljstva. Vatrogasci na terenu rješavaju probleme intervencija,  a svjedočimo jednoj teškoj požarnoj sezoni, a to što imamo ovakvu vatrogasnu mladež zalog je da  možemo biti sigurni da Hrvatska neće nikada ostati bez vatrogasaca i da vatrogastvo ima budućnost“, rekao je Tucaković.

Tucaković je najavio daljnja ulaganja u infrastrukturu, pristupanje EU fondovima te energetskoj obnovi objekata kako bi se povećao nivo rada Kampa. 

„Pohvala Vatrogasnoj zajednice Istarske županije na svoj pomoći koju daje kako bi ovaj Kamp funkcionirao. Hvala svima, posebno voditeljima i zapovjednicima na svemu što ste radili u ovome Kampu“, kazao je Tucaković.

Nakon zatvaranja održan je sastanak zapovjednika Kampa s glavnim vatrogasnim zapovjednikom na kojem je analiziran rad te je zaključeno kako je sve napravljeno sukladno planu te su dani prijedlozi za poboljšanje rada Kampa u narednim godinama.

A zadovoljstvo boravkom izrazili su i polaznici ovotjedne smjene koji su nastavili s svojim aktivnostima sa željom da u Kamp dođu i iduće godine.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...