58 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Djeca i roditeljstvo od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Kako zaklada "Vaša pošta" pomaže djeci bez roditeljske skrbi? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (27.6k bodova)

Zaklada „Vaša pošta“ osigurala je bolju budućnost za 500 djece

U 12 godina dodijeljeno je 500 polica životnog osiguranja vrijednosti 22,5 milijuna kuna

U utorak, 28. lipnja 2022. Zaklada „Vaša pošta“ uručila je 500. policu životnog osiguranja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zakladu je osnovala Hrvatska pošta s dobrotvornom svrhom pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako što se za vrijeme djetetova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6000 eura. Iznos s police isplaćuje se djetetu u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života. Na taj način, u sljedeće dvije godine, dok ne nađu posao, mlade osobe imaju pokrivene troškove osnovne egzistencije – stanarine i režija.

Povodom 150. godišnjice djelovanja Dječjeg doma „Klasje“, 500. policu je uime Croatia osiguranja uručila Slađana Novaković

„Uspjeh svakog djeteta koje se otisne u samostalan život naša je najveća nagrada, a ujedno i poticaj da nastavimo s predanim radom“, istaknula je gđa Novaković.

Redovitom komunikacijom s dječjim domovima Zaklada „Vaša pošta“ prati fluktuaciju potrebite djece kroz domove te inicira suradnju i potiče donatore da pruže pomoć djeci koja izlaze iz dječjih domova. Zahvaljujući profesionalnom pristupu i transparentnom poslovanju, Zaklada danas ima potporu 55 jedinica lokalne i regionalne uprave, velik broj privatnih i državnih poduzeća te pojedinačnih fizičkih osoba.

„Vrijednost Zaklade nije samo u polici životnog osiguranja. Zaklada djeci daje i osjećaj pripadnosti, pokazuje im da postoje ljudi kojima je stalo i koji su spremni pomoći. Donatori koji uplaćuju policu imaju priliku i upoznati djecu koju osiguravaju, a ta podrška često se i nastavlja izvan onoga što polica donosi. Brojni su primjeri djece koja su kod donatora našla posao, a u Hrvatskoj pošti također radi nekoliko, sad već odraslih ljudi, koji su bili korisnici police osiguranja“, istaknuo je Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Borna Matić od Borna Matić [Proaktivan] (958 bodova)
Hvalevrijedna akcija

Slična pitanja

1 odgovor 100 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...