Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od

Kakav je program Samobor Jazz festivala 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
prikazano od Redakcija

18. SAMOBOR JAZZ FESTIVAL: Sve je spremno za slavljeničko izdanje Samobor Jazz Festivala

Samobor Jazz Festival 2022. godine slavi punoljetnost. Festival počinje u srijedu, 29. lipnja 2022. i trajat će do nedjelje, 3. srpnja 2022. 

U četiri dana festivala, samoborska publika imat će priliku čuti Pianotron Zvjezdana Ružića, upoznati multimedijalni projekt Vedrana Ružića, uživati u originalnom glazbenom programu Croatian Jazz Orchestra pod vodstvom Silvija Glojnarića i njihovog gosta Simona Marlowa te provesti nedjeljno jutro na swing matineji uz Swing Again. Festival će zatvoriti Gradska glazba Samobor tradicionalnim koncertom na središnjem samoborskom trgu. Ulaz na sva događanja je besplatan.

18. Samobor Jazz Festival otvara pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić koji će nastupiti u srijedu, 29. lipnja 2022. u Galeriji Prica s početkom u 21 sat. Ružić će predstaviti skladbe s novog albuma izdanog u sklopu svog projekta Pianotron. Program albuma "Inspiration" bit će po prvi put predstavljen u ovom dijelu Hrvatske, stoga je ovo idealna prilika za samoborsku publiku da posluša Ružićeve priče iz života ispričane notama.

U festivalski vikend ulazimo uz koncert Vedrana Ružića i njegov multidisciplinarni projekt “6 metara”, kojeg uz glazbu sačinjava i autorski eksperimentalni film koji će biti prikazan u sklopu koncerta. Na pozornici Kino dvorane Hrvatskoga doma kao gosti će mu se pridružiti glazbenici - Zvonimir Radišić na gitari te legenda jazza, Tonči Grabušić za bubnjevima. Koncert i projekcija filma "6 metara" održat će se u petak, 1. srpnja 2022. s početkom u 21 sat.

Croatian Jazz Orchestra na festivalu će nastupiti u subotu, 2. srpnja 2022. u 21 sat, a samoborskim ljubiteljima jazza predstavit će se sa svojim originalnim glazbenim programom pod vodstvom cijenjenog hrvatskog dirigenta, skladatelja, aranžera i bubnjara Silvija Glojnarića, dobitnika mnogobrojnih priznanja i nagrada, uključujući i nagradu Porin za životno djelo. Kao poseban gost orkestru će se pridružiti Simon Marlow, poznati vokalni solist koji će, uz svoj standardni jazz program, uvrstiti i poneku domaću skladbu.

Posljednji dan ovogodišnjeg izdanja započet će swing matinejom i nastupom okteta Swing Again. Oktet kojeg čine profesionalni akademski glazbenici samoborskoj publici će predstaviti svoj sadašnji repertoar temeljen dominantno na jazz standardima iz ere swinga i „mainstream“ jazz izričaju koji pokriva razdoblje između 20-tih do 50-tih godina 20. stoljeća. Koncert će se održati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru s početkom u 11 sati.

Festival će zaključiti Gradska glazba Samobor, najstarija Glazba u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, koja ove godine slavi 215 godina od osnutka. Pod dirigentskom palicom prof. Roberta Polgara te s posebnim gostom festivala Simonom Marlowom, orkestar će zatvoriti slavljeničko izdanje 18. Samobor Jazz Festivala tradicionalnim nedjeljnim koncertom na središnjem samoborskom trgu s početkom u 21 sat.

Slična pitanja

1 odgovor 166 👀
1 odgovor 840 👀
1 odgovor 237 👀
1 odgovor 324 👀
1 odgovor 475 👀
1 odgovor 237 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...