192 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić

Koje su poruke i vrijednosti Exit festivala od samih početaka?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Na Exitov 22. rođendan Dragana Mićalović i Viktor Savić jednoglasno: Postoji mjesto gdje osmijeh uvijek pobjeđuje! 

Prije 22 godine 29. lipnja 2000., prvi put je u istom dahu odjeknula mladalačka želja za slobodom i konekcijom sa svijetom. Tada je stvoren EXIT i više od dva desetljeća kasnije, istrajno i beskompromisno definira ga ono što ga je i stvorilo: zajedništvo, bezuvjetna podrška, sloboda i slavljenje života. 

To mjesto, na kojem se događa magija, a nemoguće postaje moguće, uvijek je bilo mnogo više od festivala. Stvaralo je uspomene i prijateljstva, uzdizalo emocije do najvišeg nivoa, podizalo porušene mostove, stvaralo svijet u kojem smo svi isto pleme i govorimo istim jezikom, a taj jezik je ljubav. Za generacije i generacije klinaca EXIT nije bio samo IZLAZ, nego i PUT. Od tog 29. lipnja 2000. do danas glasno poručuje i neće stati: Tu smo jedni za druge, svuda i (za)uvijek! 

Suosjećanje će spasiti svijet“, „Razumijevanje je čin ljubavi“, „Pokaži svoju magiju“, „Ovo je tvoj dom“, „Ovdje uvijek pripadaš!“, samo su neke od poruka kojima će EXIT tokom festivala posjetioce podsjećati da se nalaze na mjestu gdje vlada zajedništvo i mir. Prošle godine, usprkos svim okolnostima, EXIT je bio svjetlo na kraju tunela, prvi veliki festival na svijetu od početka pandemije, a 2022. godine festivalsko zajedništvo će otići korak dalje, pokazujući da ljudi mogu biti tu jedni za druge –  bezuvjetno. Da je „cool“ biti podrška osobi do tebe, kako to dugogodišnji Exitaši, glumica Dragana Mićalović i glumac Viktor Savić poručuju u videu koji je novosadski festival objavio povodom rođendana: EXIT je mjesto gdje netko može biti sam s muzikom, ali nikada usamljen, EXIT je mjesto gdje je uvijek izlazak sunca i gdje osmijeh uvijek pobjeđuje!

U 22 godine skupilo se mnoštvo izazova, ali je festival iz godine u godinu donosio čaroliju u grad i spajao ljude iz zemlje, regije i svijeta, u trenutku kada je to djelovalo nespojivo. EXIT je davno postao i ostao mjesto na kojem je i nemoguće uvijek moguće, na kojem noći nikad ne traju dovoljno dugo i gdje je energija u zenitu. EXIT je povratak kući, na Tvrđavu. Zajedno. (Za)Uvijek!

Na mjestu gdje se događa magija ove godine svoj otisak će ostaviti neki od najvećih svjetskih imena: Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara i stotine, stotine drugih. 

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...