68 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Kako je Exit 2022. godine brinuo o mentalnom zdravlju? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (20.0k bodova)

Briga za mentalno zdravlje posjetioca u fokusu EXIT festivala 2022.

„Razumijevanje je čin ljubavi“, „Povezivanje je razlog zbog kojeg smo ovdje“, „Čuvajte jedni druge“, „Budite ljubazni“, „Suosjećanje će spasiti svijet“, „Zajedno. Uvijek!“, samo su neke od brojnih motivacijskih poruka na koje su nailazili posjetioci EXIT festivala širom Petrovaradinske tvrđave. Tema mentalnog zdravlja godinama je prisutna na festivalu, a 2022. godine EXIT je riječima emotivne i psihološke podrške obojio zidine Tvrđave, dok su poruke bile prikazane i na ekranima velikih bina.

EXIT festival, kao i kompletna organizacija, od samog osnivanja su u misiji očuvanja osnovnih ljudskih vrijednosti kao što su mir, ljubav i jedinstvo, uz posebnu pažnju usmjerenu na brigu za pojedinca. Imajući u vidu izražen utjecaj koji na čovječanstvo i dalje ostavljaju pandemija, ekonomska kriza, kao i rat u Ukrajini, tokom ovogodišnjeg festivala EXIT organizacija je nastojala da više nego ikad bude tu za posjetioce i ukaže posebnu pažnju mentalnom zdravlju.

Cilj je pokazati da smo tu jedni uz druge, ali i da smo tu jedni za druge. Motivacijske poruke bile su jedan od načina kako EXIT zagovara stav da je lijepo i cool biti suosjećajan i brinuti se o drugima, kao i da je takvo ponašanje poželjno. U periodu iza nas veliki broj ljudi susreo se s anksioznošću, strahovima, depresivnošću, usamljenošću i drugim srodnim teškoćama. Upravo zato EXIT festival je dodatno ojačao svoju vezu s centrom „Srce“, s kojim ima uspješnu višegodišnju suradnju, kako bi na Tvrđavu donio više punktova za mentalnu podršku, i to na Foodland-u, OPENS State of EXIT zoni i u EXIT kampu.

Cilj poruka postavljenih i emitiranih kroz festival bio je da osobe koje vode unutrašnje bitke budu ohrabrene da se osjećaju prihvaćeno i da pripadaju, kao i da potraže psihološku pomoć, ukoliko postoji potreba za tim.

Iako EXIT festival odjekuje muzikom, osmjesima i pozitivnom energijom, ljudski je da se nekada u mislima i osjećanjima pojedinca dešava potpuno suprotno. U takvim trenucima, najvažnije je da osobe koje se susreću s unutrašnjim nemirima znaju da nisu same i da problem nije veći od njih.

Moto ovogodišnjeg izdanja festivala bio je „Zajedno. Uvijek!“, čime je poručeno da je EXIT zajednica povezana ljubavlju, razumijevanjem, muzikom, tolerancijom i prihvaćanjem različitosti. Uloga ovih poruka na festivalu bila je da se posjetiocima ukaže na važnost zajedništva i mentalnog zdravlja, da je u redu tražiti pomoć i da nisu usamljeni u problemima. Empatija i zajedništvo uvijek trebaju ići jedno uz drugo, jer samo tako imaju moć da kroz razgovor, podršku, suosjećanje i razmjenu misli stvarnost učine boljim mjestom.

Punkt „Mental Health“ na festivalu služio je kako za otvoren razgovor o problemima, tako i kao info pult za različite situacije koje se tiču mentalnog zdravlja. Bilo da se radi o osjećaju uznemirenosti zbog nedostatka informacija, nepoznavanja prostora festivala ili izgubljenih stvari; stanju usamljenosti uslijed toga što se ekipa razišla; paničnim napadima ili anksioznosti izazvanih gužvom – „Mental Health“ zone su mjesta na kojima nelagode nestaju, a problemi postaju rješivi.

Vrijedno je spomena i da je EXIT organizacija jedina u muzičkoj industriji koja tokom cijele godine ima otvorene dvije pozicije za stručnjake za mentalno zdravlje. Tokom festivalskih dana dodatno se pridružuju psiholozi i psihoterapeuti kako bi pružili podršku organizaciji i izvođačima kad god za tim postoji potreba.

Darija Magdalenić od Darija Magdalenić [Superaktivan] (1.2k bodova)
Zanimljivo da ovo radi jedan koncert. Predlažem ovo i drugima koji rade koncerte. Da barem ovo pročitaju.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...