Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od
Što poznati kažu o glavnim zvijezdama Exita 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Poznati o glavnim zvijezdama Exita: Calvin Harris i Nick Cave su headlineri ljeta u Srbiji

Pored svih muzičkih zvijezda koje od 7. do 10. srpnja 2022. stižu na EXIT, među desetinama velikih imena dva se ističu kao apsolutni headlineri festivala. Jedan od najuspješnijih, najtraženijih i najpopularnijih DJ-eva i producenata svih vremena, Calvin Harris, i otjelovjenje rock’n’rolla, umjetnik koji je duboko utjecao na povijest popularne kulture – Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds! Ovi muzički giganti nastavljaju tradiciju nastupa A-liste izvođača na Exitu, kao što su prošlih sezona to bili The Killers ili The Cure. Nick Cave i Calvin Harris, dva premoćna imena u ovogodišnjem Exitovom programu, ujedno su još jedna potvrda kontinuiranog rasta festivala.

Impresije o njihovom dolasku u Srbiju podijelili su mnogi ugledni muzičari, muzički kritičari i novinari, sportaši, glumci i javne ličnosti, ne krijući svoje oduševljenje i ovogodišnjim programom festivala. Među njima su Lena Bogdanović, Kristina Radenković, Đule Van Gogh, Nino Čelebić, Daško Milinović, Dragan Ambrozić, Branko Rosić, Nemanja Kostić, Luka Matić, Branka Glavonjić, Nenad Kuzmić, Milica Perović, Vojkan Bećir, Milan Inić Yasserstain i mnogi drugi. 

Subotnji headliner Calvin Harris izvođač je s jednom od najimpresivnijih muzičkih karijera svih vremena. Njegovih pet albuma redefiniralo je modernu muziku, a uz singlove, suradnje i remikse, inspirirao je buduće generacije producenata. Dolazak na njegov prvi, dugo očekivani nastup u Srbiji potvrdile su mnoge javne ličnosti.

Calvin Harris je „čovjek koji drži nevjerojatne rekorde, na BBC Chartu ima devet #1 hitova samo s jednog albuma, što čak nisu imali ni Beatlesi“, objašnjava Nemanja Kostić, izvršni direktor Play radija. Njegov kolega s radija, voditelj Luka Matić ističe da su nakon godina čekanja, svi uzbuđeni zbog Calvinovog dolaska jer je to „zaista jedno svjetsko gostovanje i jer smo zaslužili da nam neko poput njega dođe“.  

Košarkaš Nino Čelebić neće preskočiti ovogodišnji EXIT jer i on želi čuti jednog od najboljih producenata na svijetu, a radijski voditelj Vojkan Bećir ističe da je Calvin Harris „redefinirao ne samo klupski zvuk, već i pop muziku uopće“ budući da u posljednjih 10 godina „nije bilo šanse da čuješ nešto na radiju što nije njegova pjesma“, izdvojivši suradnje sa Rihannom, Ellie Goulding, Dua Lipom, Ritom Orom.

Calvin Harris predvodi niz velikih izvođača koji na Glavnu binu Exita donose hitove teške više od 50 milijardi pregleda, među kojima su Jax Jones, JoeCorry, Acraze, Disciples, Ofenbach i obožavani James Arthur.

O Nicku Caveu: Božanstvo rock'n'rolla čiji su koncerti za pamćenje

 

Publika željna gitarskog zvuka nestrpljivo iščekuje nastup jednog od najvećih rock pjesnika u povijesti, Nicka Cavea s kojim će se suočiti u petak, 8. srpnja 2022. Kultno popularan širom svijeta, fanovi ga smatraju muzičkim božanstvom. Koncertni promoter i muzički kritičar Dragan Ambrozić ističe njegovu veličinu time da je „definicija umjetničkog u rock'n'rollu već 40 godina“, a da su „njegova pjesnička dostignuća nešto što je najznačajnije u rock muzici u 21. stoljeću“. Muzička kritičarka Zorica Kojić definira ga kao „pravo božanstvo rock'n'rolla“.

Caveov prepoznatljivi stil, koji se kroz godine mijenjao, kako zvukom, tako i pristupom građenju pjesama, urednica i voditeljica emisije Bunt Branka Glavonjić opisuje kao „brutalan i nemilosrdan, a sa druge strane izuzetno osjećajan i senzitivan“, dok Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 dodaje: „on ima tu notu, crnu, ali jako dobru“.

Svi oni najavljuju svoj dolazak na Tvrđavu, jer svatko tko je jednom slušao Cavea, želi to ponovo. Prema riječima Zvonimira Đukića Đuleta iz grupe Van Gogh, Cave je „čovjek koji pravi nesvakidašnje spektakle i koncerte koji su zaista za pamćenje“, dok ostali predviđaju da će i ovaj nastup biti nezaboravno emotivno iskustvo i koncert koji se od početka do kraja gleda bez treptanja.

Također, neće propustiti ni nastupe drugih bendova, čija brojnost ove godine čini da gitarski program Exita na nekoliko velikih bina izgleda kao „festival u sklopu festivala“. Tu su neuništivi grindcore pioniri Napalm Death i kultna Sepultura koji su prema riječima Dragana Ambrozića definicija buke u rock’n’rollu“, živa legenda punka Marky Ramone, žestoki veterani The Exploited, svjetska atrakcija She Past Away, omiljeni punkeri mnogih generacija – The UndertonesTankardIncantation i mnogi drugi.

EXIT festival će biti održan od 7. do 10. srpnja 2022., kada na Petrovaradinsku tvrđavu stižu Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara, a priključuju im se na stotine drugih.

Slična pitanja

1 odgovor 293 👀
1 odgovor 173 👀
Mia Jelinčić 05.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor 184 👀
Mia Jelinčić 30.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor 239 👀
1 odgovor 242 👀
1 odgovor 220 👀
1 odgovor 198 👀
Mia Jelinčić 23.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor 277 👀
Mia Jelinčić 28.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor 200 👀
Mia Jelinčić 27.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...