121 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.9k bodova)

Kakav je bend Napalm Death koji nastupa na Exitu 2022. godine? 

* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko nastupa na Exit festivalu u Novom Sadu 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (147k bodova)
prikazano od Redakcija

Napalm Death – bend iz Guinnessove knjige rekorda

Možda nekome zvuči šašavo, ali ustvari je jako logično da bend koji je snimio najkraću pjesmu ikad postoji jako dugo. Napalm Death je snimio traku dugačku sekundu i 316 stotinki. Pjesma „You Suffer“ je zbog toga zabilježena u Guinnessovoj knjizi rekorda. I pored ovog priznanja, bend već 30 godina uzburkava duhove svih onih koji se plaše tvrdih gitara. 

U svijetu rock&roll-a i njegovog nešto malo tvrđeg brata metala, čest je slučaj da tokom godina bendovi, što zbog staža, što zbog pokušaja komercijalizacije „smanje doživljaj“ i distorziju i krenu ka mirnijim vodama. Ne i Napalm Death. Ovi tipovi od 1981. jašu stazama grindcore i death metal muzike, bez kompromisa i stajanja. 

Oni su pioniri grindcore zvuka, brzina, odčepljene distorzije do maksimuma, olabavljene žice na gitarama, vokala koji grize i udara šamare. Metal muzika je već s kraja osamdesetih i sama bila gurnuta u neistražene vode raznim novim hibridnim žanrovima, a ovim bendom ulazi u uzbudljivo i nepoznato. Ali zar upravo to nije sve ono što strastveni fanovi muzike vole? Ovaj bend je upravo specijalitet za takvu ekipu. 

Njihov veliki fan je bio čuveni britanski radio DJ John Peel. Često je puštao njihov najkraći hit u svojim emisijama, a snimio je i njihov live u svojoj kultnoj seriji „John Peel Sessions“.

Redali su se kultni albumi „From Enslavement to Obliteration“, „Harmony Corruption“, „Utopia Banished“, a onda se desilo čudo. Album „Fear Emptiness Despair“ je uletio u Top 10 chart u Americi, odnosno na listu albuma koje su bile rezervirane za dosta komercijalniji zvuk. To je teritorij na koji ekstremni metal do tada nije nogom kročio. Nakon toga, dobivaju poziv i za sudjelovanje na soundtracku za film Mortal Combat. 

Netko bi se nakon ovolike pažnje veće publike i medija okrenuo malo komercijalnijoj svirci i pokušaju veće slave. Ne i ovi luđaci. Oni su odlučili da se nakon svog najprodavanijeg albuma vrate korijenima i zvuku tvrdom kao da je prvi album, a oni klinci koji tek beskompromisno počinju i moraju da se dokazuju. Izgleda da beskompromisnost zaista ne zna za godine. Tim tempom nastavljaju kroz prva dva desetljeća 21. stoljeća. Samo jako i tvrdo. Takvi i dolaze na Glavnu binu Exita, prvog dana, 7. srpnja 2022. Da pokažu sve što znaju, da nas oduvaju i izbace iz obuće grmljavinom koja će dopirati iz zvučnika. 

Slična pitanja

1 odgovor
Mia Jelinčić 08.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 28.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 08.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 30.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Mia Jelinčić 30.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...