38 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Tko su ARTBAT, duo koji nastupa na Exitu 2022. godine? 

* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko nastupa na Exit festivalu u Novom Sadu 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (28.5k bodova)

ARTBAT - najautentičniji duo Istočne Europe

Kao podneblje zanimljive muzičke povijesti, Istočna Europa je iznjedrila brojna značajna imena scene elektronske muzike, među kojima su i ARTBAT. Ovaj DJ i producentski duo čine Artur Kryvenko i Vitaliy Limarenko i 2022. godine slave sedam godina postojanja. Za to vrijeme objavili su veliki broj EP-jeva i singlova, ostvarili milijune pregleda na streaming platformama i vinuli se u sam vrh svjetske muzike i festivalskih nastupa. Na Exitu 2022. ćete imati prilike slušati ih na zatvaranju Dance Arene.

Njihov planetarni uspeh započeo je izdanjem „Mandrake za label Definiton Music. Nakon toga su objavili još uspješnih izdanja, među kojima je i „Uplift“, za Solomunov label Diynamic. Surađivali su i s Matadorom i WhoMadeWho. Ono što ih čini autentičnim je moćan i inovativan zvuk visoke kvalitete. Njihove trake su takvog žanrovskog dijapazona da se mogu vrtjeti i na intimnijim plesnim podijima, isto kao i u ogromnim arenama. Njihove numere puštaju svjetske DJ zvijezde, poput Maceo Plexa, Solomuna i Richie Hawtina.

Nastupali su u Rio de Janeiro, iznad Copacabane za Circle 2019. godine, ponijeli laskavu titulu Zvijezde godine na Mixmagu, ali i #1 najprodavanijih artista na Beatportu, kao i priznanje za Najbolje artiste godine u okviru Ibiza DJ nagrada.

Jedan su od rijetkih DJ dua koji su uspjeli steći popularnost, istovremeno ostajući vjerni underground zvuku. U pitanju je istančan techno s jakim talasnim basom i grooveom, koji daje kozmičku atmosferu svakoj žurci na kojoj se pušta njihova muzika. Jedno od skorijih izdanja je i remiks za kultnu numeru „Age of love“ koji su uradili sa Pete Tongom. Remiks je izdao Ministry of Sound. Svojim melodičnim i mističnim vajbom, koji se ogleda u izraženim sintisajzerima i stylish technu, ova numera je savršena za festivale i masovne žurke.

Vlastiti label Upperground lansirali su singlom „Flame“. Posljednje što su objavili na njemu je EP „Our space“, u suradnji sa Talijanom Dinom Lenny-jem. Od njih se uvijek mogu očekivati zanimljiva izdanja, ali i vatreni closing set na Exitu!

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...