Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić

Što DJ ACRAZE kaže o Exit festivalu? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

ACRAZE: Čuo sam samo lijepe stvari o Exitu, bit će to moj prvi nastup u Srbiji

Charlie Duncker, koji je za sebe odabrao ime ACRAZE, nekoliko godina radio je kao underground DJ. Sada je glavni američki izvoz kada je riječ o mainstream elektronskoj muzici. Trenutno je na epskoj turneji širom svijeta, u okviru koje dolazi i na Glavnu binu Exita u subotu, 9. srpnja 2022. 

Ovaj dvadesetšestogodišnjak se 2021. godine našao na izuzetno jakom lableu Thrive, što je doprinijelo popularnosti trake „Do It To It“. Samo Spotify broji skoro 400 milijuna slušanja!

I sam kaže da recept za hit djeluje jednostavno, iako svi znamo da nije tako. Splet okolnosti doveo je do jedne od najpopularnijih pjesama prošlog, ovog i narednih ljeta, ali i puno truda i rada. Razgovarali smo sa njim o jutru kada je čuo pjesmu koju je kasnije semplovao i koja ga je proslavila, o odnosu prema karijeri i šta očekuje od dolaska na EXIT - o kojem je, naravno, samo najbolje čuo.

● Čujemo da ti treba čestitati! Potpisao si sa Capitol Records. Možeš li nam reći nešto o tom dogovoru?

- Hvala! Moj tim i ja smo dugo radili na toj realizaciji. Zahvalan sam na prilici da budem dio rostera takve izdavačke kuće, pored nekih živih legendi. Sjećam se kada je Jeremy (glavni za A&R u Capitolu) bio u studiju i slušao neke moje demoe. Bio je u šoku. Stvarno mi se mnogo dopalo to što je strastven u vezi cijelog kataloga. Nova muzika stiže veoma uskoro!

Provjeravaš li brojke za „Do It To It“? Približavaš se polovini milijarde! Čestitke i na tome!

- Zaista je nevjerojatno pomisliti da neka od mojih pjesama ima petsto milijuna slušanja. Nikada nisam mislio da će mi se tako nešto dogoditi (smijeh)! Informirali su me da ukupno na svim platformama imam 8.4 milijarde... Od toga mi tek mozak eksplodira!

 Možeš li zamisliti... Da si tog jutra popio svoju kavu ili da ti je baterija na telefonu bila puna... stvari bi danas bile potpuno drugačije? Ne bismo imali „Do It To It“?

- Mislim da bih mogao knjigu napisati o ovoj temi, jer, iskreno, stalno o tome razmišljam. Ali, da iskreno i nastavim, drago mi je da me je svemir izabrao u tom trenutku. Ništa ne bih mijenjao, a trudim se nastaviti svoj put i inspirirati što više ljudi je moguće!

● Znamo da si uspio ući u studio s grupom Cherish! Šta se dalje s tim događa?

- Tako je! Samo smo jednom bili u studiju zajedno, ali to sigurno neće biti posljednji put. Oni su toliko talentirani i zahvalan sam na prilici da s njima radim.

● Čini li ti se da kultura naginje u dva smjera danas - ka nostalgiji za osamdesetim i ranim dvijetisućetim?

- Ovo je malo šire pitanje; muzika uvijek naginje ka jednom ili drugom. S druge strane, slažem se da je današnja plesna scena veoma inspirirana diskom osamdesetih. Čujem puno semplova te ere, posebno kada je riječ o melodijama. Rekao bih da bez takve muzike, današnja ne bi ni postojala.

● Misliš li da se na Jersey Club ponekad gleda s visine? Možda nikada nije imao proboj u Europi, pa se tako odavde čini. 

- Jersey Club music je jedan od tih žanrova na koji s visine gleda cjelokupna javnost. Njegova kultura ima dugu povijest i nevjerojatnu muziku, a definitivno je skrajnut! Još uvijek nije imao svoj proboj, ali sam siguran da je pitanje trenutka!

● Što po tvom mišljenju danas ima potencijal da bude viralno, natjera ljude da slušaju i lude na žurkama i festivalima?

- Jednostavno, kratko i zarazno - čini mi se da to dobiva utrku, barem za mene.

● Kada je tvoj tata bio u fazonu - „Okej, možeš biti DJ. Ne moraš više juriti nogometnu karijeru“?

- Većina roditelja želi za svoju djecu  „normalnu karijeru, nešto što će činiti da se osjećaju sigurno kada razmišljaju o budućnosti. Život, prema nekom mom mišljenju je - visok ulog, visoka nagrada! Moji roditelji nisu bili oduševljeni kako je moj put isprva djelovao, ali su mi ipak uvijek vjerovali, više kako je i uspjeh rastao.

● Dopada nam se kako pričaš o uspjehu - da je za njega odgovoran talent, većim dijelom vrijedan rad, ali i da je neophodno biti u pravom trenutku u pravo vrijeme. Razumjeli smo da nije u pitanju sreća, već da si se stavljao u pozicije gdje si mogao dobivati prilike, odnosno upoznavati nove ljude. Možeš li reći klincima koliko zapravo truda ide na samom početku, ali i sada kada si headliner?

- Količina truda koju ulažem u svoju karijeru i snove se nije promijenila. Nemam opciju da sjednem i opustim se sada kada sam headliner. Čak mislim da radim više nego ranije, haha! Ali, ozbiljno sad, zaista vjerujem da jednom kad dostigneš nivo koji si sebi postavio, uvijek ima prostora za napredak i za neke nove ciljeve. Što je uspjeh veći, postaje kompliciranije. Što se uloženog truda tiče, ja na to ovako gledam:

  1. Ne daj da ti uspjeh pomuti pamet. Uvijek ima još posla koji treba da se završi.
  2. Vježbaj i nemoj odustajati od stvari koje voliš. Bit ćeš daleko uspješniji ako radiš ono što iskreno voliš, mnogo više nego kada je to nešto čime si tek  „zadovoljan“.

 Koliko znaš o EXIT festivalu? Radujemo se susretu tamo.

- Stvarno sam čuo samo lijepe stvari o EXIT festivalu! Bit će to moj prvi nastup u Srbiji i radujem se ideji da puštam neke svježe trake za sve koji dođu da iskreno uživaju u žurci. Hvala na pozivu i vidimo se uskoro! 

Slična pitanja

3 odgovora 557 👀
1 odgovor 231 👀
1 odgovor 230 👀
1 odgovor 209 👀
1 odgovor 386 👀
1 odgovor 277 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...