80 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Kakav je bio program Sea Star festivala u Umagu 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (30.7k bodova)

Sea Star festival ispisao povijest: 

Energijom ljubavi 40.000 posjetioca ponovo pokrenulo festivalsku sezonu u Europi!

Nove stranice festivalske povijesti ovih prostora ispisane su proteklog vikenda od 27. do 29. svibnja 2022. na Sea Staru u laguni Stella Maris! Umaški događaj u organizaciji EXIT tima, prvo veliko festivalsko okupljanje u Hrvatskoj nakon dvoipogodišnje pauze, posjetilo je više od 40.000 ljudi iz preko 40 zemalja, i time je na idealan način pokrenuta glazbena  i turistička sezona. Nove generacije, mlade, superpozitivne i euforične što su ponovo zajedno, do vrha su napunile Sea Star i režirale najbolje festivalsko izdanje dosad, a energija koja je vladala u Umagu neodoljivo je podsjećala na onu od srpnja 2021. kad je na Petrovaradinskoj tvrđavi održan EXIT. Osjetila je to i Amelie Lens, koja je u intervjuu izjavila da se po energiji publike prepoznalo da su na ovo čekali dvije godine. Zasluge za ogroman hype opravdano pripadaju fantastičnom internacionalnom i regionalnom programu izvođača koje su, osim Amelie, predvodili i Dubioza Kolektiv, Onyx, Meduza, Topic, Senidah te Konstrakta i KALUSH Orchestra kao svjetske premijere! Da je energija ljubavi pobjedila, pokazao je i poseban trenutak Sea Stara koji se dogodio u petak 27. svibnja 2022. kada je, praćen ogromnim aplauzom, na glavnu binu izašao i poljubio se mladi bračni par, Ruskinja Maria i Ukrajinac Ilija. Za njihovu životnu i ljubavnu priču saznalo se pretprošle nedjelje, pa ih je organizacioni tim festivala pozvao da budu posebni gosti u Umagu i na najljepšem, ljudskom i emotivnom nivou predstave filozofiju Exita, ali i duh koji je vladao Sea Starom – mir, ljubav i jedinstvo!

„Lokacija ne može biti bolja!“, prenijela je Konstrakta svoj utisak o laguni Stella Maris. Bilo da je u pitanju njen prvi solo koncert (a time i prvo koncertno izvođenje pjesme „In Corpore Sano“), gostujuće repovanje u „Zovi čovika“ s Vojkom V, energičan nastup Eurovizijskih pobednika KALUSH Orchestra, koji su zapalili publiku pobjedničkom pjesmom „Stefania“, maestralni hit setovi Meduze, Topica, Adiel, Tijane T i Insolate  ili vrhunski hip hop / trap masterclass u režiji legendarnih Onyxa, Senidah, Kukusa, Stoke i Smoke Mardeljana, prva noć Sea Stara donijela je bezbroj nezaboravnih trenutaka.

Sam početak programa obilježio je i odličan panel „Veliki međunarodni muzički događaji kao generatori razvoja turizma i saradnje u regionu", održan na Electric Waves bini, uz gostovanje Vilija Bassanesea (gradonačelnik Umaga), Dušana Kovačevića (osnivač i direktor EXIT i Sea Star festivala) i Tijane T (DJ-ica), dok je moderatorica bila Ida Prester.

Druge večeri ni kiša nije poremetila planove tisućama posjetioca, koji su u velikom broju svjedočili nastupu grupe Buč Kesidi, a do kraja ispunili glavnu Tesla binu za nevjerojatno inspirativan koncert Dubioza Kolektiva. Uslijedila je apsolutna techno poslastica koju je započeo Farrago, a do usijanja dovela jedna od najvažnijih DJ-ica današnjice Amelie Lens. Oduševljena publikom u intervjuu poslije nastupa izjavila je: „Sea Star is energy, passion, and techno“. Tu energiju i strast na maksimumu je do 6 ujutru držao i legendarni Umek, a prostor ispred glavne bine ostao je krcat do samog kraja seta. Ispunjena je punih osam sati bila i Nautilus Arena, kojom su vladala najjača trep imena regije – z++, Bore Balboa, Grše, 30Zona, Mimi Mercedez, Muha, Buntai i mnogi drugi – potvrđujući da je i to zvuk koji je neraskidivo vezan s umaškim festivalom.

Obje večeri Sea Stara, na koju god stranu Stella Marisa da se krenulo, prema glavnoj Tesla bini, technom obojenoj Nautilus Areni, naelektriziranoj Electric Waves sceni ili „najglasnijem“ Silent Octopusu, festivalski prostor bio je ispunjen generacijom koja je jedva dočekala da se ponovo okupi.  Doslovno trčanje mnogih prema ulazima nakon što su preuzeli festivalsku narukvicu najbolje pokazuje s koliko želje su ponovo željeli bit dio ogromne euforične zajednice. Sudeći prema izjava brojnih izvođača, ta pozitivna energija prešla je iz publike na sve bine.

Kroz festivalska vrata ovogodišnjeg Sea Stara u dvije večeri ušlo je više od 40.000 posjetioca, iz više od 40 zemalja i sa četiri kontinenta. Prevladavali su fanovi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, BiH i Srbije, a bilo ih je koji su u Umag stigli iz SAD-a, Australije,  Izraela i Kuvajta. Prema podacima Turističke zajednice grada Umaga, na destinaciji je od četvrtka, 26. do nedjelje, 29. svibnja 2022. zabilježeno 20.000 turista i 50.000 noćenja.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...