102 pregleda
Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (4.9k bodova)

Koliko je Sea Dance festival 2022. važan za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (77.9k bodova)
prikazano od Redakcija

Nakon sastanka Premijera, čelnika Budve i organizatora festivala:

SEA DANCE FESTIVAL DEFINITIVNO U KOLOVOZU!

Organizatori Sea Dance festivala, čelnici Općine Budva i premijer Dritan Abazović sastali su se jučer, 2.kolovoza 2022., u kabinetu Predsjednika Vlade Crne Gore. Na sastanku je istaknuta izuzetna važnost Sea Dance festivala za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore, kao i dobra volja Vlade i Općine Budva za dugoročnom podrškom festivalu.

„Vlada Crne Gore snažno podržava Sea Dance festival, i u skladu sa tim preduzima aktivnosti u cilju prevazilaženja problema sa kojima smo se suočili ove godine. Činjenica je da moramo naći dugoročni model saradnje kako bismo mogli da podržimo ne samo Sea Dance već i druge festivale i organizatore događaja u Crnoj Gori.“ – rekao je premijer Abazović na sastanku.

Potpredsjednik Općine Budva Milo Božović istaknuo je kako je održavanje Sea Dance festivala izuzetno važno za Općinu Budva, produženje ljetne sezone, ali i cijelu Crnu Goru.

„Sea Dance festival, kao najveći i najznačajniji festival ne samo u Crnoj Gori, već na čitavom Jadranu, ima veliku važnost kako za gospodarstvo općine Budva tako i za promociju destinacije plaže Buljarica i Crne Gore širom svijeta“, rekao je Milo Božović.

Model dugoročne suradnje između Vlade i festivala će u velikoj mjeri poboljšati kvalitetu promocije istog, jer će dužina kampanje od 9-12 mjeseci, nasuprot 2-3 mjeseca prije samog događaja, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, direktno utjecati na značajan porast broja stranih posjetitelja festivala koji svoja festivalska putovanja planiraju tokom zime. Stabilnost koju će Sea Dance dobiti uspostavljanjem dugoročne suradnje sa Vladom Crne Gore utjecat će i na porast broja pozornica i izvođača i sveukupnu produkciju festivala.

„Vjerujemo da će uspostavljanje dugoročne suradnje unaprijediti kvalitetu festivala, kako u smislu promocije tako i cjelokupne produkcije. Tako je, na primjer, u Srbiji, kada je potpisan dugogodišnji sporazum sa državom oko održavanja Exita, ovaj festival dobio stabilnost koja je dovela do dvije titule za najbolji europski festival, kao i rekordnog broja turista koji u Novom Sadu svake godine ostave od 15 do 20 miliona eura godišnje. Sigurni smo da će, uz dugoročnu podršku Vlade Crne Gore i sigurnost koju ta podrška donosi, buduća izdanja Sea Dance festivala premašiti sva očekivanja.“ – izjavio je osnivač Exita, Dušan Kovačević.

Sea Dance festival do sada je crnogorskoj ekonomiji donio preko 50 miliona eura, dok je marketinška vrijednost promocije destinacije koju su reklamirali neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su David Guetta, Jamiroquai, Skrillex, Prodigy i mnogi drugi, neprocjenjiva. Najznačajniji svjetski mediji kao što su londonski Metro, Daily Mirror, Daily Express, CNN, Guardian i New York Times promovirali su Sea Dance festival kao jedan od najboljih glazbenih festivala ali i pravo mjesto za ljetnji odmor mladih.

Na ovogodišnjem izdanju Sea Dance festivala koje će biti održano od 26. do 28. kolovoza 2022. na plaži Buljarica nastupit će neka od najznačajnijih glazbenih imena iz Europe i regije: predvodnice svjetske elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, neki od vodećih „hitmakera“ današnjice Shouse i Mahmut Orhan, najtraženije glazbeno ime Balkana Ana Đurić Konstrakta, pobjednici Evrovizije KALUSH Orchestra, jedan od najvećih regionalnih bendova posljednjeg desetljeća Dubioza Kolektiv, balkanska trap kraljica Senidah, kontroverzna Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi, a uskoro sljedi objava novih imena.

Ulaznice su dostupne preko festivalske stranice kao i prodajne mreže u Crnoj Gori i online.

Slična pitanja

1 odgovor
Monika Kiris 22.08. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (4.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

14.8k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...