Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od

Kako je završio posljednji dan Sea Dance festivala 2022.?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko nastupa posljednjeg dana Sea Dance festivala 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Trijumf Sea Dance festivala: više od 40.000 fanova za savršen kraj festivalskog ljeta

Nakon najturbulentnijeg razdoblja u povijesti festivala, ispunjenog neizvjesnošću povodom održavanja i problema izazvanih ultimatumom izvođača, Sea Dance festival je opet pokazao zbog čega ga smatraju najvažnijim crnogorskim festivalom i jednim od najprepoznatljivijih glazbenih događaja na Jadranu. Kroz festivalska vrata tijekom tri dana prošlo je više od 40.000 posjetitelja iz mnogih europskih zemalja. Uprkos mnogim preprekama, organizatori iz EXIT tima su se potrudili osigurati vrhunski program, prepun internacionalnih i regionalnih glazbenih zvijezda. Svojim fenomenalnim nastupima publiku su oduševili Konstrakta kojoj je ovo bio premijerni crnogorski koncert, techno diva Nina Kraviz, najpopularniji regionalni sastav Dubioza Kolektiv, svjetsko poznati elektronski dvojac Mind Against, balkanska trap kraljica Senidah i mnogi drugi izuzetni izvođači.

Sea Dance Festival

Prvu festivalsku večer na Visa Dance Paradise powered by Turistička organizacija Budve pozornici obilježili su Ana Đurić Konstrakta, najtraženija glazbena umjetnica ovih prostora, jedno od najjačih techno imena današnjice Anfisa Letyago, globalni hitmaker Mahmut Orhan, veterani regije Marko Nastić i Ilija Djokovic, kao i domaćini Sea Dance-a Who See i brojni lokalni izvođači.

Druge festivalske večeri publiku su zabavljali australska senzacija i hitmakeri Shouse, jedan od najtraženijih dvojaca u elektronskoj glazbi današnjice Mind Against, sjajni Human Rias, jedini izvođač u povijesti Exita koji je ove godine otvorio i zatvorio mts Dance Arenu, balkanska trap kraljica Senidah, kao i Mimi Mercedez, Tam, Micka Lifa.

Posljednja večer festivala donijela je žestoku završnicu uz jednu od najvećih zvijezda elektronske scene, techno kraljicu Ninu Kraviz. Upravo njen nastup pokazao je kako Sea Dance nije dopustio da umjetnost i glazba stanu ispred politike. Uz Ninu finale festivala obilježili su najveći regionalni bend posljednjeg desetljeća, Dubioza Kolektiv, multitalentirani glazbenik Marko Louis, predstavnik Afterlife labela Coeus, trap senzacija Crni Cerak & Lacku, kao i niz lokalnih izvođača.

Na drugoj, Together. Always! Powered by Guarana pozornici, koja je privukla veliki broj posjetitelja, Sea Dance je tradicionalno promovirao i afirmirao crnogorsku elektronsku scenu. Nastupilo je više od 30 domaćih izvođača kojima je festival dao podršku, kao što su i oni podržali festival proteklih mjeseci kada je njegovo održavanje bilo pod znakom pitanja. Program festivala zaokružila je treća pozornica, Tuborg Silent Dance, od samih početaka jedna od omiljenih destinacija posjetitelja.

Na ovogodišnjem izdanju Sea Dance festivala premijerno je predstavljeno najjače festivalsko VR iskustvo na svijetu. Ovaj ekskluzivni VR projekt je prvi put predstavljen na Svjetskoj izložbi EXPO Dubai i čine ga poznate Exitove festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom u srpnju 2021. godine. 

Osmo izdanje Sea Dance festivala donijelo je i pregršt dodatnih sadržaja i zona realiziranih u duhu društvenog aktivizma Fondacije EXIT. Ove godine u fokusu su bile briga za mentalno zdravlje, ekološka misija i nastavak humanitarnog projekta Stars4Kids. Poruke koje se nalaze na samom ulazu na festival ukazivale su na značaj mentalnog zdravlja i podrške. U sklopu ekološke akcije zadnjeg dana festivala organizirano je čišćenje plaže Buljarice i zaleđa, u saradnji s organizacijom GREEN HOME i njenim volonterima.

Slična pitanja

1 odgovor 140 👀
1 odgovor 308 👀
1 odgovor 284 👀
1 odgovor 477 👀
1 odgovor 379 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...