95 pregleda
Monika Kiris u rubrici Djeca i roditeljstvo od Monika Kiris (7.4k bodova)

Kakva je edukativna slikovnica u kojoj djevojčica Sunčica uči djecu o očuvanju okoliša?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
prikazano od Znatko

Ljupka Sunčica uči djecu o čuvanju prirode

Ilustrirana djevojčica Sunčica krasi prvu slikovnicu mlade autorice Tajane Ištvanić koja svojim prvijencem želi djeci približiti važnost očuvanja okoliša

Tajana Ištvanić

Toplinski valovi, poplave, suše i neobični vremenski uvjeti u svako doba godine više nisu iznenađenje, oni su žalostan podsjetnik koliko ljudi utječu na klimu i okoliš te upozorenje da se moramo iz korijena promijeniti, ako želimo budućim naraštajima ostaviti ovu Zemlju, jedini dom koji uistinu imamo.

Tu nastupa Sunčica, djevojčica nježne plave kosice koja nas podsjeća na zrake sunca, čija priča je potekla iz inspiracije i pera odgojiteljice Tajane Ištvanić i ilustratorice Maje Škiljaice. Njih dvije pretočile su Tajanino nadahnuće u djelo, edukativnu slikovnicu koja djecu uči o čuvanju prirode i okoliša u kojem živimo, kroz priču o prijateljstvu Sunčice i nježnog cvijeta Plavka čiji dom – prirodu Sunčica želi sačuvati.

Tajana Ištvanić

''Kao odgojiteljica često pripovijedam djeci priče, a ideja o Sunčici nastala je na jednom pikniku kada sam djeci željela istaknuti važnost trave na kojoj sjedimo, sunca koje nas grije i okoliša koji nas okružuje. Njihova znatiželja kojom su upijali ono što sam im govorila dala mi je ideju da priču pretvorim u slikovnicu, i tako je nastala moja Sunčica.'' – kazala je Tajana koja je u suradnji s dizajnericom Majom Škiljaicom kreirala lik iz svoje mašte.

Obzirom na njenu struku, Tajana je uvijek voljela prenositi svoje znanje djeci kroz priče, stoga je ova slikovnica bila logičan slijed njene ljubavi prema pripovijedanju, budući da su pripovijetke sjajan način da se djeci pomogne osvijestiti emocije, socijalne vještine, empatiju pa i ekologiju u ovom slučaju.

Do sada je Sunčica osvojila mnoga mala i velika srca, što u vrtićima, što u drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, ali i domovima malih eko super junaka čiju budućnost želimo sačuvati. Uz pomoć Sunčice sada i možemo!

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Nikolina Šrajbek 30.11.2020. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Nikolina Šrajbek (70.0k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...