🎂🎉 DANAS JE ZNATKOV 9. ROĐENDAN! 🎉🎂
90 pregleda
Marija Miha u rubrici Filmovi i serije od Marija Miha (7.9k bodova)
promjena rubrike od Redakcija

Kada kreće kino-premijera dokumentarca o neustrašivoj GRETI THUNBERG ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (86.8k bodova)
prikazano od Znatko

Kino-premijera priče o GRETI THUNBERG dogoditi će se u tjednu dokumentaraca o važnosti borbe za spas klime i ljepote prirode

O klimatskim promjenama govori se već desetljećima i sa znanstvenog stajališta stvari se čine kristalno jasnima. Globalno zagrijavanje, sve ekstremniji vremenski uvjeti, od suša i požara, do poplava i uragana, koji čine novu realnost s kojom se svi na svijetu moraju nositi otežana je i intenzivirana ljudskim djelovanjem. I to djelovanjem najvećih i najbogatijih kompanija koji profit stavljaju iznad svega drugoga. Pred takvom nepravdom jedna maloljetnica u Švedskoj nije mogla ostati tiho – Greta Thunberg postala je predvodnica globalnog pokreta mladih željnih bolje budućnosti. U petak 5. studenog 2021. kreće distribucija dokumentarnog filma o njoj - Greta.

Kada je počela izostajati iz škole u znak protesta što se ne dovoljno govori i radi u pogledu borbe protiv klimatskih promjena, malo tko je slutio da će to dovesti do formiranja globalnog pokreta koji će okupiti milijune na ulicama koji zahtijevaju promjene.

Gretina je poruka jednostavna: treba slušati znanstvenike.

Švedski dokumentarist Nathan Grossman prati mladu aktivisticu od samih početaka do njezinog prekooceanskog putovanja bez štetnih emisija i govora na summitu UN-a u New Yorku, na kojem će još jednom bez dlake na jeziku posramiti političare i odgovorne osobe zbog neaktivnosti.

Nakon kino-premijere u petak održat će se razgovor o načinima borbe protiv klimatskih promjena u kojem će sudjelovati Marija Mileta (Zelena akcija) i Leonarda Šmigmator (Fridays for Future) a moderator je filmski kritičar i asistent Dokukina Miro Frakić. Film je na programu i u subotu 6. studenog nedjelju 7. studenog 2021.

No, prije Grete odvijati će se jedno gostovanje povodom obilježavanja 13. Europskog tjedna za smanjenje otpada. Platforma THE GREEN HUB, uz potporu udruge Restart i Kulturno informativnog centra, u četvrtak, 4. studenog 2021. s početkom u 20.15 sati organizira besplatnu projekciju višestruko nagrađivanog filma Plastični ocean. Taj angažirani dokumentarac pokazuje razmjere globalne zagađenosti plastikom, što nam daje dobar početak za tjedan posvećen ljepoti i važnosti očuvanja okoliša.

Za vikend (u subotnjem i nedjeljnom terminu) se prikazuje i megapopularni film putopisca Davora Rostuhara i supruge Anđele RostuharLjubav oko svijeta. U njemu imamo priliku vidjeti tisuću naličja ljubavi, ali i predivnih krajobraza koje mlada aktivistkinja Greta želi očuvati od razornog ljudskog utjecaja.

„Bogati mozaik ljudskog iskustva koji slavi različitosti, a promiče prihvaćanje i toleranciju.”

...kako za Večernji list piše Hana Ivković Šimičić o ovom putopisnom filmu. Vidimo se! :)

Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...