98 pregleda
Monika Kiris u rubrici Priroda od Monika Kiris (8.9k bodova)

Koliko djece sudjeluje u akciji prikupljanja i recikliranja starog papira "Zeleni korak" koju organizira dm 2022.godine? Koja je nagrada za najuspješnije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od Redakcija (131k bodova)
prikazano od Znatko

Osnovnoškolci sudjeluju u velikoj eko akciji 2022.godine

U desetom Zelenom koraku stari papir prikuplja se u 86 gradova i naselja

U desetom Zelenom koraku, akciji prikupljanja i recikliranja starog papira, sudjelovat će više od 19.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Čak 105 škola odazvalo se dm-ovom pozivu da daju svoj doprinos zaštiti okoliša, a svaka od deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu u iznosu od 10.000 kuna.

Prikupljanje papira u čak 86 gradova i naselja diljem Hrvatske trajat će do kraja listopada 2022., a nakon vaganja i otkupa papira, početkom prosinca bit će poznato i koje su škole zaslužile nagradu za najveći doprinos zaštiti okoliša. Kako bi nagradili isključivo angažman učenika, nagrada od 10.000 kuna pripast će onim školama koje prikupe najviše papira po učeniku.  

Nikoleta Lučin / Madison PR

Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u, istaknula je:

„Tisuće i tisuće osnovnoškolaca, uz podršku obitelji, nastavnika i susjeda, već deset godina razmišlja o važnosti zaštite okoliša te se aktivno uključuju u njegovo očuvanje. Svake godine djeca diljem Hrvatske nam pokazuju da možemo napraviti velike stvari ako se udružimo, uče nas da je moguće promijeniti način na koji zajednica razmišlja i djeluje te da je moguće doprinijeti njenoj boljoj budućnosti. Uime dm-a želim zahvaliti svima koji su nam tijekom proteklog desetljeća pomogli da naučimo tu važnu lekciju i onima koji će ove godine osigurati da je ne zaboravimo.“

Od 2012. godine, kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali gotovo 3 tisuće tona starog papira i tako u devet godina spasili više od 49.500 stabala.

Najuspješnija škola u prvih devet godina Zelenog koraka je Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške čiji su se učenici čak šest puta našli među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj te su, uz zahvalnost lokalne zajednice i organizatora projekta, zaslužili i vrijedne nagrade. Među školama čiji su se učenici istaknuli svojim angažmanom u očuvanju okoliša svakako su i oni Područne škole Gotalovo i Područne škole Zaostrog koji su pet puta bili na popisu najboljih ekologa.

Slična pitanja

2 odgovora
Monika Kiris 14.10.2022. pitanje u rubrici Priroda od Monika Kiris (8.9k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.9k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...