Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Što su osvojile najkreativnije škole u projektu Kaufland škola voća i povrća 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Radionice s kulinarskim zvijezdama za najkreativnije školarce

Već šestu godinu zaredom provodi se projekt „Kaufland škola voća i povrća“, a 2022. školske godine - od 51 partnerske škole – dvije najkreativnije osvojile su i kulinarske radionice

I 2022. je godine Kaufland pozvao osnovne škole diljem Hrvatske da se prijave na kreativno natjecanje i svojim učenicima osiguraju isporuku svježeg voća i povrća za cijelu školsku godinu 2022./2023. Kreativan zadatak za škole bio je izraditi „zdravu kuharicu“ s receptima koji sadrže voće i/ili povrće te je nadopuniti crtežima učenika. Između više od 200 prijavljenih škola, tročlani žiri odabrao je 51 pobjedničku školu, no među njima istaknule su se dvije škole: OŠ Središće i OŠ Nad lipom iz Zagreba

Upravo za njihove školarce Kaufland je organizirao zabavne kulinarske radionice pod vodstvom poznatog chefa Pere Savanovića te vrhunske slastičarke Ivane Čuljak.

Lena Došen / Abeceda komunikacije

Pero Savanović osmislio je za male kuhare iz OŠ Središće jednostavna i ukusna jela s glavnom zvijezdom – tikvicom, dok je Ivana Čuljak s djecom iz OŠ Nad lipom radila fine desertečoko muffine sa šumskim voćem te kolač od palente s borovnicama i bademima. U oba slučaja mališani su uživali spremajući jela uz mentorstvo pravih stručnjaka, zatim su ih svi kušali i zaključili kako su odradili odličan posao! 

Lena Došen / Abeceda komunikacije

Kulinarske radionice za cilj su imale, osim dobre zabave i druženja, potaknuti djecu na razmišljanje o zdravoj i raznovrsnoj prehrani s naglaskom na svježe voće i povrće koje su uvijek može pretvoriti u ukusan obrok!

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je još 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a već dvije godine zaredom projekt podržava i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na www.kaufland.hr/skolavip

Slična pitanja

1 odgovor 221 👀
2 odgovora 722 👀
3 odgovora 230 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...