Antonio Marić u rubrici Obrazovanje od Antonio Marić
zaključano od Antonio Marić
Pozdrav, trebaju mi neki "tipovi" za brže i efikasnije učenje. Dolazi mi par testova uskoro.
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Dovoljan broj točnih odgovora

2 odgovor(a)

+18 glasa
Ana Smrk od Ana Smrk
odabran od Antonio Marić
 
Najbolji odgovor

Pozdrav!

Prije par godina našla sam se u nekoj čudnoj krizi s učenjem, nisam imala motivacije, volje, želje; baš nikako mi se nije dalo učiti. Nekako bih čak i krenula i onda jako brzo odustala. Čudan neki začarani krug je to bio. Tada sam krenula u istraživanje metoda učenja i naišla na zbilja odličan YouTube kanal, naše, domaće curke (strani kanali mi nekako nisu najbolje sjedali, ali to je samo osobni doživljaj). Završila je (ili završavala, nisam sigurna) učiteljski fakultet i imala je odlične prijedloge i savjete kako učiti, kako si olakšati učenje, kako ga zavoljeti, kako rasporediti vrijeme, kako se motivirati, ali najvažnije od svega, predstavila je razne metode učenja s kojima se do tada nisam susrela. Isprobala sam ih nekoliko, na kraju našla 2,3 koje sam kombinirala i koje su mi savršeno odgovarale. Malo po malo sam se vratila u 'štos' i riješila sve ispite s godine.

Sve preporuke za ovu djevojku (ženu), ostavljam link i sigurna sam da ćeš od brojnih metoda koje je predstavila i demonstrirala pronaći one koje baš tebi odgovaraju. Evo najiskrenije, mene je spasila.

Marija Vlahović: https://www.youtube.com/channel/UCFBduYOL_0Gq_E7mru3JCkg/featured

+15 glasa
Mia Kevo od Mia Kevo

Pozdrav Antonio,

kako bi se što brže i efikasnije spremio za nadolazeće ispite primjeti kod sebe prvo koji ti način učenja više odgovara.

1.vizualan si tip i više ti odgovara učiti kroz asocijacije i slike, ručno zapisivanje bilješki, korištenje markera raznih boja itd.

2. auditivan tip kojem lagana instrumentalna ili klasična glazba povećavaju koncentraciju i aktiviraju dijelove mozga odgovorne za pamćenje ili voliš čitati naglas

3. motorički tip koji se voli kretati u prostoru dok uči ili npr, vrtiš olovku u ruci, pramen kose..

Uzmi u obzir i da možeš biti i kombinacija ovih triju tipova. Kad se nadješ u nekom od ova tri ili kombinaciji puno ćeš lakše odrediti i strategije i tehnike učenja. Ja sam recimo kombinacija vizualnog i motoričkog tipa i uvijek si moram raditi skraćene bilješke iz knjige ili PPT prezentacije, podcrtavati markerima raznih boja... Krećem se po sobi dok ponavljam ili vrtim olovku u ruci. Nakon toga obavezno odem u šetnju ili vožnju biciklom "razbistriti glavu". Pokušaj povezivati naučeno sa praktičnim (ako je moguće), dodati još vlastitih primjera, prepričavati i izdvajati bitno. Najvažnije je da si odmoran i svjež za svako novo učenje.

.

Slična pitanja

1 odgovor 1.3k 👀
2 odgovora 663 👀
2 odgovora 232 👀
1 odgovor 683 👀
1 odgovor 275 👀
2 odgovora 313 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...