184 pregleda
Kuzma Topić u rubrici Obrazovanje od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.1k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Ma citan na sve strane o ovoj reformi i nikako doc do zakljucka ko tu koga **** i zasto uopce ovaj prosvjed ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Ivanhoe M. od Ivanhoe M. [Megaktivan] (12.8k bodova)
Cilj kurikularne reforme je, stoji na službenim stranicama, uspostavljanje usklađenog i učinkovitog sustava odgoja i obrazovanja kroz cjelovite sadržajne i strukturne promjene. Prosvjed podrške provođenju kukurikularne reforme bez uplitanja politike, održan je ovu srijedu od 18 do 19:30 sati. Osim u Zagrebu, prosvjed se održao u još nekoliko hrvatskih gradova.

Ono što je cilj ove reforme može se protumačiti da bi se ubuduće od učenika tražila kreativnost na satu, poticao razvoj samostalnog promišljanja, te samostalno zaključivanje. No u konačnici tu dolazimo i do sraza između prihvaćanja ovakvih reformi tj. pogleda na problematiku - i onih lijevih i desnih. Svi bi reformu, ali na svoj način. Različite vizije, koliko god bile nepolitički motivirane, ipak svrstavaju svjetonazor svake strane unutar političkih blokova hrvatske današnjice.
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.1k bodova)
Dobia odgovor danas u vecernjen

Ugl radi se o par tocaka reforma

1.
Ocjenjivanje u prva dva razreda osnovne skole je li opisno ili brojcano
2. Izbacivanje iz lektire Marulica i Gundulica (izbacivanje hrvatskih pisaca - po meni ako se ima koga izbacivat je na stranoj literaturi jer u nasoj ima dovoljno kvalitetnih radova)
3. Koliko ce se ucit o domovinskom ratu
Ostale tocke nisan zapantia ali ovo je to sta radi probleme - a to su tocke koje jesu politicke i mislin da po prosvjednika nije ni skuzilo o cemu se radi, i kako god okrenia i volia ih mislin da je ovde debelo u pravu HDZ sa time sta zeli ostavit hrvatske autore u lektiri i da se uci o domovinskom ratu.

Kako je autor napisa: Da san na mjestu ministra šustara uprtio bih na rame transparent "reforma ide dalje" i pridruzia se prosvjedu onih koji koji  kao i on samo kazu da reforma kurikuluma i mora ic dalje.

Slična pitanja

2 odgovora 122 pregleda
1 odgovor 279 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...