133 pregleda
Ivana B. u rubrici Obrazovanje od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
U kojim razredima osnovnih i srednjih škola se u novoj školskoj godini 2020./2021. provodi reforma školstva i na koji način? Hoće li situacija s korona virusom utjecati na reformu školstva?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.2k bodova)

U školskoj godini 2020./21. kurikularna reforma u osnovnoj školi provest će se u 2., 3., 6. i 7. razredu u svim predmetima, a u 8. razredu samo na Biologiji, Kemiji i Fizici. 


U strukovnim školama koje traju 4 ili 5 godina reforma će se provesti u 2. i 3. razredu na Hrvatskom i Stranom jeziku te na Matematici. U gimnazijama provodi se reforma u 2. i 3. razredu u svim predmetima.


Besplatne udžbenike dobivaju učenici osnovnih škola, a financira ih Ministarstvo znanosti i obrazovanja pod projektom sufinanciranim od Europske unije.


Svi učenici koji u 2020. pohađaju peti i sedmi razred dobit će besplatne tablete, dok će učenici prvog i drugog razreda imati dostupan jedan tablet na 4 učenika.


Nemam informacije o tome kako izgleda nastava, no vjerujem da je situacija uzrokovano bolešću COVID-19 usporila cijelu situaciju. Iznenadno donošenje odluke o nastavi na daljinu otežalo je provedbu kurikularne reforme.  

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...