1.9k pregleda
Marija Smiljan u rubrici Zdravlje i medicina od Marija Smiljan [Superaktivan] (1.4k bodova)
uređen od Marija Smiljan
Ma šta nemojte ga koristiti protiv korone... Već neke države ga odobravaju. Vidi prilog...Gdje kupiti ivermektin tablete (ivermectin) za ljude (ne za životinje!) u Hrvatskoj? Ne znam jel ga imaju hrvatske ljekarne i da li se može kupiti bez recepta...

Koliko košta ivermektin u hrvatskim apotekama? Taj generički lijek bi trebao biti baš jeftin. Barem mi tako kaže susjed.

Ljek se inače zove STROMECTOL.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je ivermektin?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.2k bodova)

Ivermektin je lijek desetljećima proizvođen u farmaceutskoj industriji i medicinsku znanost te se primjenjuje na bolesnim ljudima već više od 40 godina u raznim država svijeta za neke druge bolesti te se još nikako ne preporula za koronu dok se ne naprave opsežna istraživanja koja su u tijeku. Također, bitno je znati da niti jedan lijek koji u sebi sadrži ivermektin nije odobren za liječenje korone na području EU-a. To ne znači da općenito nije odobren za druge bolesti protiv nekih crijevnih problema i nekih kožnih bolesti.

U Hrvatskoj se ivermektin dobiva u kutijama gdje svaka kutija ivermektina sadrži - 4 tablete od 3 miligrama.

Ipak, ivermektin se u Hrvatskoj koristi godinama, ali vrlo malo. Iako je HALMED za prvu pandemijsku godinu (2020.) registrirao porast upotrebe ovog lijeka, porast je zanemariv što možete vidjeti u nastavku. 

  • 2018. potrošnja je bila 28 kutija.
  • 2019. potrošnja je bila 52 kutije.
  • 2020. godini potrošeno je tek 76 kutija ivermektina. 
Ako niste znali, lijek ivermektin se dobiva na recept te dolazi kao:
  • tableta,
  • krema,
  • losion.
Ivermektin se u Hrvatskoj može dobiti kao:
  1. generički lijek Ivermektin 
  2. komercijalni naziv Stromectol

Lijek stvara i određene nuspojave te postoje lijekovi s kojima "ne surađuje" dobro. U nekim slučajevima izaziva i teške alergijske reakcije. Na to treba jako paziti.

Danas uz sveprisutni internet i dostupnost proizvoda iz cijelog svijeta pojavile su se web trgovine koje iz bilo kojeg dijela svijeta prodaju proizvode bilo kome na svijetu. Pa tako i mnoge stvari koje se konzumiraju oralno što uključuje i suplemente u prehrani pa i lijekove. Epidemiološke mjere i opća zatvaranja potaknuli su širenje i jačanje web trgovina. Ivermektin isto tako možete kupiti online na internetu u web trgovini, no svakako prije obavezno porazgovarajte o tome sa svojim liječnikom opće prakse koji najbolje poznaje Vas osobno, te informirajte se o mogućim problemima koje se mogu pojaviti. 

Ove moje tu iznesene informacije nisu zamjena za medicinski savjet od liječnika.

Slična pitanjaEVENT POSVEĆEN EVENT INDUSTRIJI

eventfest 2022 u Zagrebu
19. i 20. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.1k pitanja

13.2k odgovora

2.6k komentara

1.3k korisnika

...