132 pregleda
Antonio M u rubrici Obrazovanje od Antonio M [Aktivan] (212 bodova)
zaključano od Antonio M
Pozdrav, trebaju mi neki "tipovi" za brže i efikasnije učenje. Dolazi mi par testova uskoro.
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Dovoljan broj točnih odgovora

2 odgovor(a)

+17 glasa
Ana S od Ana S [Proaktivan] (708 bodova)
odabran od Antonio M
 
Najbolji odgovor

Pozdrav!

Prije par godina našla sam se u nekoj čudnoj krizi s učenjem, nisam imala motivacije, volje, želje; baš nikako mi se nije dalo učiti. Nekako bih čak i krenula i onda jako brzo odustala. Čudan neki začarani krug je to bio. Tada sam krenula u istraživanje metoda učenja i naišla na zbilja odličan YouTube kanal, naše, domaće curke (strani kanali mi nekako nisu najbolje sjedali, ali to je samo osobni doživljaj). Završila je (ili završavala, nisam sigurna) učiteljski fakultet i imala je odlične prijedloge i savjete kako učiti, kako si olakšati učenje, kako ga zavoljeti, kako rasporediti vrijeme, kako se motivirati, ali najvažnije od svega, predstavila je razne metode učenja s kojima se do tada nisam susrela. Isprobala sam ih nekoliko, na kraju našla 2,3 koje sam kombinirala i koje su mi savršeno odgovarale. Malo po malo sam se vratila u 'štos' i riješila sve ispite s godine.

Sve preporuke za ovu djevojku (ženu), ostavljam link i sigurna sam da ćeš od brojnih metoda koje je predstavila i demonstrirala pronaći one koje baš tebi odgovaraju. Evo najiskrenije, mene je spasila.

Marija Vlahović: https://www.youtube.com/channel/UCFBduYOL_0Gq_E7mru3JCkg/featured

+14 glasa
miakevo od miakevo [Aktivan] (289 bodova)

Pozdrav Antonio,

kako bi se što brže i efikasnije spremio za nadolazeće ispite primjeti kod sebe prvo koji ti način učenja više odgovara.

1.vizualan si tip i više ti odgovara učiti kroz asocijacije i slike, ručno zapisivanje bilješki, korištenje markera raznih boja itd.

2. auditivan tip kojem lagana instrumentalna ili klasična glazba povećavaju koncentraciju i aktiviraju dijelove mozga odgovorne za pamćenje ili voliš čitati naglas

3. motorički tip koji se voli kretati u prostoru dok uči ili npr, vrtiš olovku u ruci, pramen kose..

Uzmi u obzir i da možeš biti i kombinacija ovih triju tipova. Kad se nadješ u nekom od ova tri ili kombinaciji puno ćeš lakše odrediti i strategije i tehnike učenja. Ja sam recimo kombinacija vizualnog i motoričkog tipa i uvijek si moram raditi skraćene bilješke iz knjige ili PPT prezentacije, podcrtavati markerima raznih boja... Krećem se po sobi dok ponavljam ili vrtim olovku u ruci. Nakon toga obavezno odem u šetnju ili vožnju biciklom "razbistriti glavu". Pokušaj povezivati naučeno sa praktičnim (ako je moguće), dodati još vlastitih primjera, prepričavati i izdvajati bitno. Najvažnije je da si odmoran i svjež za svako novo učenje.

.

Slična pitanja

1 odgovor 296 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...