148 pregleda
Matija Kranjčić u rubrici Muzika i ples od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.3k bodova)
tagovi uređeni od Znatko
Treba li djecu upisivati u glazbene škole, makar i u osnovne? Spada li glazbena škola u jednu od skupljih izvannastavnih aktivnosti ili ipak više razvija dječji mozak u kreativnom i samostalnom pogledu? Dok sve više zemalja Europe skupo naplaćuju glazbeno obrazovanje, treba li iskoristiti priliku i potaknuti dijete na igru, zabavu i druženje s prijateljima kroz glazbu i sviranje dok država nije primorana i po tome biti na europskom standardu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Silvija od Silvija [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Glazbena škola odlična je izvannastavna aktivnost koja pozitivno utječe na djetetov mozak, dijete postaje glazbeno pismeno, razvija svoju kreativnost i otvaraju mu se nove mogućnosti.
Glazbena škola, barem u Hrvatskoj, nije mnogo skuplja od ostalih aktivnosti.
Upis u glazbenu školu jako je dobra ideja, te ju definitivno treba potaknuti, naravno, ako dijete ima određene glazbene predispozicije.
Važno je i da dijete bude motivirano jer pohađanje glazbene zahtijeva vježbanje sviranja instrumenta kod kuće.
+3 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović [Ekstraktivan] (8.2k bodova)
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Glazbeno obrazovanje, kao i svaka druga izvannastavna i izvanškolska aktivnost bitno utječe na razvoj djeteta i njegov odnos prema radu i organizaciji obaveza u danu. Formiranjem takvog razmišljanja već kod djece u mladoj dobi formira se način razmišljanja koji će pratiti osobu kroz cijeli život i formira se odgovornost od koje dijete neće bježati u životu, a to je odgovornost prema poslu, radu, zasluženom odmoru i dobroj odganizaciji u svrhu još boljeg odmora i opuštanja te uživanja s bliskim osobama s kojima vole provoditi vrijeme. Glazbeno obrazovanje, kao što je i znanstveno dokazano, utječe na mozak djece već u ranoj dobi na vrlo poseban način, posebniji od drugih - više fizički orijentiranih izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti. Glazba razvija dijetetov dio mozga zadužen za matematičko računanje jednako koliko i onaj zadužen za kreativno razmišljanje i slobodno maštarenje i stvaranje. Zvuk kao potpuno nova predodžba doživljaja i osjetila na poseban način razvija dječji pogled na svijet.

Slična pitanja

2 odgovora 121 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...