🎂🎉 DANAS JE ZNATKOV 9. ROĐENDAN! 🎉🎂
91 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Djeca i roditeljstvo od Mia Jelinčić (2.1k bodova)

Kakav je dječji vrtić Dobro Drvo

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (86.7k bodova)
prikazano od Znatko

Dječji vrtić Dobro Drvo: Inovativan i personaliziran pristup odgoju djece u poticajnom okruženju

Dječji vrtić Dobro Drvo, jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih inovativnih vrtića, nakon punih osam godina uspješnog poslovanja nastavlja sa širenjem svojih aktivnosti i obrazovnih programa usmjerenih na cjelovit i personaliziran pristup odgoju djece kao kreativnih i društveno odgovornih pojedinaca.

Dječji vrtić Dobro Drvo osnovale su 2014. godine Ana Štefanec i Snježana Punčikar, magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su svojim predanim radom pokazale da se i u Hrvatskoj može drugačije. Djeca u Dobrom Drvu već od najranije dobi uče strane jezike, sudjeluju u sportskim aktivnostima te razvijaju svoje vještine kroz posebne programe usmjerene na STEM, razvoj govora, terapeutsku igru i scensko izražavanje. Sve ove aktivnosti imaju za cilj kod djece probuditi kreativnost te ojačati njihov socioemocionalni razvoj, samopouzdanje i motoričke sposobnosti.

„U našem vrtiću osnovni cilj je potaknuti djecu na učenje kroz stvaranje adekvatnih preduvjeta u obliku kvalitetnog razvojnog okruženja te ih ohrabriti na kritičko promišljanje i propitivanje svoje okoline, kao i na razumijevanje naprednijih koncepata kroz igru i socijalnu interakciju. U poticajnom okruženju, koje posebno prilagođavamo svakom pojedinom djetetu, posebno pazimo na socijalnu, prostorno-materijalnu i vremensku komponentu učenja koje uvažavaju načela jednakopravnosti, fleksibilnosti, individualnosti i interaktivnosti“ – izjavila je Snježana Punčikar, ravnateljica vrtića Dobro Drvo.

Dječji vrtić Dobro Drvo inovativan je ne samo po svom modernom pristupu odgoju djece, nego i po uspješnosti u provođenju EU projekata i aktivnim sudjelovanjem u radu međunarodnih organizacija poput OMEP-a i ESTN-a. Dobro Drvo je ujedno prvi vrtić u Hrvatskoj koji je postao dijelom UNESCO Associated School Network-a čiji je glavni cilj razvijati kod djece toleranciju, interkulturalni dijalog, održivi razvoj i kvalitetnu odgojno-obrazovnu praksu, čime se pozicionirao kao centar izvrsnosti u segmentu predškolskog odgoja i obrazovanja.

Novi „zeleni vrtić“ u Parku kneževa bit će usmjeren održivom odgoju

Ove jeseni Dječji vrtić Dobro Drvo otvara novi objekt u zelenoj oazi u centru grada, Parku Kneževa, koji će biti usmjeren održivom i ekološki osviještenom odgoju djece (zelena pedagogija). Novi vrtić projektiran je po principima zelene gradnje, zahvaljujući projektu tvrtke VMD Model te omogućava kombinaciju raznolikih i bogatih odgojno-obrazovnih aktivnosti kao i suživot s prirodom već od najranije dobi. Osnovna ideja koncepta bila je stvoriti vrtić koji je živi organizam – koji se mijenja i prilagođava u skladu s potrebama djece i odraslih.

U prostoru vrtića nalazi se i sportska dvorana, opremljena svim rekvizitima za poticanje razvoja motoričkih vještina kod djece i provedbu različitih sportskih aktivnosti.

Upisi u dječji vrtić Dobro Drvo za pedagošku godinu 2022./2023. su u tijeku te će biti otvoreni do popunjenja kapaciteta vrtića. Više informacija dostupno je na web stranicama vrtića Dobro Drvo: https://dvdd.hr/

Slična pitanja

5 odgovora
Maja Kos 15.10.2020. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Maja Kos (6.8k bodova)
1 odgovor
3 odgovora
Mia Marijanović 16.10.2020. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Mia Marijanović (7.7k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...