Mia Jelinčić u rubrici Djeca i roditeljstvo od

Kakav je dječji vrtić Dobro Drvo

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Dječji vrtić Dobro Drvo: Inovativan i personaliziran pristup odgoju djece u poticajnom okruženju

Dječji vrtić Dobro Drvo, jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih inovativnih vrtića, nakon punih osam godina uspješnog poslovanja nastavlja sa širenjem svojih aktivnosti i obrazovnih programa usmjerenih na cjelovit i personaliziran pristup odgoju djece kao kreativnih i društveno odgovornih pojedinaca.

Dječji vrtić Dobro Drvo osnovale su 2014. godine Ana Štefanec i Snježana Punčikar, magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su svojim predanim radom pokazale da se i u Hrvatskoj može drugačije. Djeca u Dobrom Drvu već od najranije dobi uče strane jezike, sudjeluju u sportskim aktivnostima te razvijaju svoje vještine kroz posebne programe usmjerene na STEM, razvoj govora, terapeutsku igru i scensko izražavanje. Sve ove aktivnosti imaju za cilj kod djece probuditi kreativnost te ojačati njihov socioemocionalni razvoj, samopouzdanje i motoričke sposobnosti.

„U našem vrtiću osnovni cilj je potaknuti djecu na učenje kroz stvaranje adekvatnih preduvjeta u obliku kvalitetnog razvojnog okruženja te ih ohrabriti na kritičko promišljanje i propitivanje svoje okoline, kao i na razumijevanje naprednijih koncepata kroz igru i socijalnu interakciju. U poticajnom okruženju, koje posebno prilagođavamo svakom pojedinom djetetu, posebno pazimo na socijalnu, prostorno-materijalnu i vremensku komponentu učenja koje uvažavaju načela jednakopravnosti, fleksibilnosti, individualnosti i interaktivnosti“ – izjavila je Snježana Punčikar, ravnateljica vrtića Dobro Drvo.

Dječji vrtić Dobro Drvo inovativan je ne samo po svom modernom pristupu odgoju djece, nego i po uspješnosti u provođenju EU projekata i aktivnim sudjelovanjem u radu međunarodnih organizacija poput OMEP-a i ESTN-a. Dobro Drvo je ujedno prvi vrtić u Hrvatskoj koji je postao dijelom UNESCO Associated School Network-a čiji je glavni cilj razvijati kod djece toleranciju, interkulturalni dijalog, održivi razvoj i kvalitetnu odgojno-obrazovnu praksu, čime se pozicionirao kao centar izvrsnosti u segmentu predškolskog odgoja i obrazovanja.

Novi „zeleni vrtić“ u Parku kneževa bit će usmjeren održivom odgoju

Ove jeseni Dječji vrtić Dobro Drvo otvara novi objekt u zelenoj oazi u centru grada, Parku Kneževa, koji će biti usmjeren održivom i ekološki osviještenom odgoju djece (zelena pedagogija). Novi vrtić projektiran je po principima zelene gradnje, zahvaljujući projektu tvrtke VMD Model te omogućava kombinaciju raznolikih i bogatih odgojno-obrazovnih aktivnosti kao i suživot s prirodom već od najranije dobi. Osnovna ideja koncepta bila je stvoriti vrtić koji je živi organizam – koji se mijenja i prilagođava u skladu s potrebama djece i odraslih.

U prostoru vrtića nalazi se i sportska dvorana, opremljena svim rekvizitima za poticanje razvoja motoričkih vještina kod djece i provedbu različitih sportskih aktivnosti.

Upisi u dječji vrtić Dobro Drvo za pedagošku godinu 2022./2023. su u tijeku te će biti otvoreni do popunjenja kapaciteta vrtića. Više informacija dostupno je na web stranicama vrtića Dobro Drvo: https://dvdd.hr/

Slična pitanja

5 odgovora 636 👀
3 odgovora 516 👀
1 odgovor 304 👀
3 odgovora 601 👀
1 odgovor 452 👀
1 odgovor 367 👀
2 odgovora 353 👀
2 odgovora 348 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...