597 pregleda
Ana Pilato u rubrici Posao od Ana Pilato

Gdje se kod nas može školovati za posao šminkera?

Kako postati šminker?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Ovo su neka od učilišta za koja sam čula i čiji  se tečajevi čine prilično kvalitetnima.

1. Cagliari

Cagliari, talijanska škola mode i dizajna nudi tečajeve za vizažista i za make-up artista. Postoje tri stupnja tečaja: 1. tečaj korektivnog šminkanja, 2. šminka za fotografiju, TV i film, 3. tečaj kazališne šminke. Tečaj traje godinu dana, na njihovoj stranici stoji da se uči u malim grupama, a nakon što završite tečaj, novo zanimanje će vam se upisati u radnu knjižicu. 

2. Profokus

U učilištu Profokus također se možete obrazovati za vizažista. Edukacija traje jednu školsku godinu, 2 semestra, a nastava se održava 2 puta tjedno. Tijekom tečaja proći ćete praktičnu nastavu modnog šminkanja, naučit ćete šminkati za TV, film i kazalište te ćete naučiti kako se ophoditi prema klijenticama. Osim toga, učit ćete o povijesti šminke i frizure. Tijekom trajanja tečaja možete sudjelovati na modnim revijama, izložbama i organiziranim putovanjima što je jako dobra prilika. Nakon ovog tečaja, zanimanje koje ste stekli također se upisuje u radnu knjižicu. 

3. ARIMED

Učilište ARIMED u ponudi ima edukaciju za profesionalnog vizažista. Najprije ćete se upoznati s priborom za šminku i sa šminkom različitih brandova, naučit ćete analizirati lica vaših klijentica i pripremiti lice za šminku. Zatim ćete učiti šminkati za različite prilike (npr. dnevna šminka, večernja šminka, pin-up šminka, šminka za mladenke...) Zbog svega ovoga mislim da je edukacija vrlo opsežna, a dobro je napomenuti da također dobivate priznati certifikat.

Slična pitanja

3 odgovora
Goran Dren 23.01.2014. pitanje u rubrici Obrazovanje od Goran Dren
1 odgovor
4 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...