Goran Dren u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren

Imam web za prodaju madraca (privatni biznis od roditelja), ali ne donosi im zaradu - kako dalje? Kako da im pomognem? Imate li neki savjet? Unaprijed hvala.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Mario Daka od Mario Daka
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Za početak je dovoljno pronaći nešto za šta ste zainteresirani i izgradite web stranicu na tu temu. Tema može biti sport, automobili, hrana i dr.. Zahvaljujući programima kao što je AdSense ovih dana možete zaraditi novac od bilo kakve stranice. No, ako već imate stranic (za prodaju madraca) - odlično! Taj korak je riješen i idemo dalje.

Ne znam kakav je Vaš  sadržaj na toj web stranici, ali dovoljno je pisati o temi koja Vas zanima kako Vam nebi bilo teško i dosadno pisati o toj tematici. Kad Vam se sadržaj Vaše web stranice poveća - mnogi ljudi će se htjeti povezati putem linkova sa Vašom stranicom i tako će vam takođe porasti posjećenost. Također, što više sadržaja Google tražilica indeksira kod sebe, doći će Vam i više publike na web stranice.

Google.com zaradi većinu svojih prihoda na oglasima putem programa AdWords. Vi možete zaraditi dio prihoda koji zaradi Google AdWords prikazivanjem tih istih oglasa na Vašoj web stranici. Drugim riječima Vi pomažete Googleu oglašavati a Google vam plati postotak od svoje zarade. Taj projekt se zove Google AdSense.

Koliko možete zaraditi sa Google AdSense? Google ne otkriva kolika će biti zarada po oglasu na koji je posjetitelj kliknuo. Cijena jednog oglasa ovisi koliko su oglašivači platili Google-u za određeni oglas. Cijena oglasa se kreće od 2 centa ($0.02) do $15 po jednom kliku.

Iako Google neće otkriti koliko ste zaradili za pojedini oglas kojeg je netko kliknuo na Vašoj web stranici Vi možete ući u svoj Google AdSense account i vidjeti koliko je puta netko kliknuo i kolika je zarada za taj dan, tjedan, mjesec, godinu itd. Na primjer, ako vidite da ste danas zaradili $7.80 od 81 klika možete izračunati da Vam je prosjek $6.87 po kliku ali to je samo prosjek jer nikad nećete znati koliko vam je koji klik zaradio. Google namjerno taji taj podatak.

Iznos koji ćete zaraditi ovisi o broju posjetitelja koji su posjetili Vašu stranicu, položaju oglasa na Vašoj stranici, i dr.

No, ono na što možete utjecati i ono najbitnije je - da Vam je sadržaj na web stranici poznat tj. da znate jako puno o tome o čemu pišete kako bi sadržaja imali što više. Ne moram Vam posebno naglašavati da Vam sadržaj web stranica mora biti zanimljiv kako bi se posjetitelji ponovo vraćali na Vašu web stranicu i donijeli Vam još klikova na Google oglase - dakle još zarade.

Slična pitanja

1 odgovor 431 👀
2 odgovora 495 👀
1 odgovor 375 👀
Nikolina Zeljko 21.01.2022. pitanje u rubrici Financije od Nikolina Zeljko
1 odgovor 469 👀
2 odgovora 735 👀
Goran Dren 25.12.2013. pitanje u rubrici Programiranje od Goran Dren
5 odgovora 1.9k 👀
6 odgovora 2.3k 👀
4 odgovora 2.3k 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...