Imam web, ali ne donosi mi zaradu - kako dalje?

188 pogleda
Goran Dren pitano 29.04.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)

Imam web za prodaju madraca (privatni biznis od roditelja), ali ne donosi im zaradu - kako dalje? Kako da im pomognem? Imate li neki savjet? Unaprijed hvala.

1 odgovor

+2 glasova
Mario Daka odgovoreno 05.05.2014. od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
selected 30.06.2014. od korisnika Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Za početak je dovoljno pronaći nešto za šta ste zainteresirani i izgradite web stranicu na tu temu. Tema može biti sport, automobili, hrana i dr.. Zahvaljujući programima kao što je AdSense ovih dana možete zaraditi novac od bilo kakve stranice. No, ako već imate stranic (za prodaju madraca) - odlično! Taj korak je riješen i idemo dalje.

Ne znam kakav je Vaš  sadržaj na toj web stranici, ali dovoljno je pisati o temi koja Vas zanima kako Vam nebi bilo teško i dosadno pisati o toj tematici. Kad Vam se sadržaj Vaše web stranice poveća - mnogi ljudi će se htjeti povezati putem linkova sa Vašom stranicom i tako će vam takođe porasti posjećenost. Također, što više sadržaja Google tražilica indeksira kod sebe, doći će Vam i više publike na web stranice.

Google.com zaradi većinu svojih prihoda na oglasima putem programa AdWords. Vi možete zaraditi dio prihoda koji zaradi Google AdWords prikazivanjem tih istih oglasa na Vašoj web stranici. Drugim riječima Vi pomažete Googleu oglašavati a Google vam plati postotak od svoje zarade. Taj projekt se zove Google AdSense.

Koliko možete zaraditi sa Google AdSense? Google ne otkriva kolika će biti zarada po oglasu na koji je posjetitelj kliknuo. Cijena jednog oglasa ovisi koliko su oglašivači platili Google-u za određeni oglas. Cijena oglasa se kreće od 2 centa ($0.02) do $15 po jednom kliku.

Iako Google neće otkriti koliko ste zaradili za pojedini oglas kojeg je netko kliknuo na Vašoj web stranici Vi možete ući u svoj Google AdSense account i vidjeti koliko je puta netko kliknuo i kolika je zarada za taj dan, tjedan, mjesec, godinu itd. Na primjer, ako vidite da ste danas zaradili $7.80 od 81 klika možete izračunati da Vam je prosjek $6.87 po kliku ali to je samo prosjek jer nikad nećete znati koliko vam je koji klik zaradio. Google namjerno taji taj podatak.

Iznos koji ćete zaraditi ovisi o broju posjetitelja koji su posjetili Vašu stranicu, položaju oglasa na Vašoj stranici, i dr.

No, ono na što možete utjecati i ono najbitnije je - da Vam je sadržaj na web stranici poznat tj. da znate jako puno o tome o čemu pišete kako bi sadržaja imali što više. Ne moram Vam posebno naglašavati da Vam sadržaj web stranica mora biti zanimljiv kako bi se posjetitelji ponovo vraćali na Vašu web stranicu i donijeli Vam još klikova na Google oglase - dakle još zarade.

Slična pitanja

1 odgovor 199 pogleda
3 odgovora 274 pogleda
Goran Dren pitano 25.12.2013. u kategoriji Web Primjena od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
1 odgovor 292 pogleda
1 odgovor 1,141 pogleda
2 odgovora 467 pogleda
Goran Dren pitano 22.05.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
5 odgovora 5,813 pogleda
Zoran pitano 22.05.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,674 odgovora

1,320 komentara

689 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...