Sandra Vukov u rubrici Društvo od
Koji su jedni od najpoznatijih parova u svijetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Iva Murat od
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Ovo su neki od najpoznatijih povijesnih parova u svijetu.

1.  Kleopatra i Marko Antonije

Živjeli su u 31. stoljeću prije Krista, ali njihova se ljubav spominje još i danas te je bila nadahnuće za mnoge filmove i knjige. Kleopatra je bila najpoznatija egipatska vladarica, dok je Marko Aurelije bio rimski državnik, a vjeruje se i da je bio najbolji prijatelj Rimskog cara Julija Cezara. Njihova ljubav ostala je zapamćena kao fatalna jer je zbog nje pokrenut rat. Naime, kad je Marko Antonije Zbog Kleopatre ostavio svoju ženu Oktaviju, njezin je brat iz osvete poslao rimsku vojsku za njima. Kleopatra i Marko Antonije odlučili su umrijeti zajedno pa su skupa počinili samoubojstvo. 

2. Napoleon i Jozefina

Njihova ljubav trajala je 19 godina, od 1795. do 1894. godine, a mjesto radnje je naravno Francuska. Iako se Napoleonu odmah svidjela, trebalo je neko vrijeme da se Jozefina zaljubi u Napoleona i pristane se udati za njega. Međutim usprkos svoj toj ljubavi, brak im je bio prepun preljuba. Ispostavilo je da je Jozefina neplodna pa nije mogla Napoleonu roditi nasljednika. Zbog toga mu je dopustila da se oženi drugom ženom. Smatrala je da bi ona i Napoleon ostali zajedno da mu je mogla roditi dijete. Neki izvori kažu da je Napoleon cijeli život volio Jozefinu te da je do smrti u medaljonu nosio ljubičice koje mu je ona dala. 

3. Juan i Eva Peron

Ova ljubavna priča događala se u Argentini, a trajala je od 1944. do 1952. godine. Juan Domingo Peron poznati je argentinski predsjednik koji je uvelike promijenio političku sliku zemlje, a on i njegova žena Eva, od milja zvana Evita postali su omiljeni i najpoznatiji ljubavni i politički par u zemlji. Zajednički su vodili zemlju te njihovi pristaše ističu njihovo nastojanje da iskorijene siromaštvo i da omoguće više radnih mjesta. Protivnici ih pak nazivaju diktatorima. Evita Peron umrla je 1952. od raka maternice i tu se završava njihova ljubavna priča. 

 

Izvor https://ezadar.net.hr/lifestyle/2399763/12-najpoznatijih-ljubavnih-parova-svih-vremena/

Slična pitanja

2 odgovora 486 👀
2 odgovora 533 👀
6 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 201 👀
1 odgovor 141 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...