190 pregleda
Laura Marjanović u rubrici Muzika i ples od Laura Marjanović
Trebaju li se glazbenici baviti nekim sportom?
Mia Marijanović od Mia Marijanović
Draga, mislim da ti se svi danas trebaju baviti nekim sportom koji im paše.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Hrvoje Zaknic od Hrvoje Zaknic
Možda je precizniji odgovor da bi se svi trebali baviti nekom aktivnošću.

Odgovor na konkretno pitanje "Trebaju li se glazbenici baviti nekim sportom?" bi bio da. Svaki pojedini instrument za sviranje iziskuje fizičku aktivnost i uključuje druge mišićne skupine. Ova tema bi zapravo bila zanimljiva i kineziolozima jer bi se za svaku vrstu instrumenta mogao napraviti ciljani program aktivnosti i vježbi. U svakom sl. opća kondicija je važna i bitno podiže mogućnosti za izvođenje - sviranje. Npr. muzičari koji sviraju puhačke instrumente prije svega trebaju imati visoki aerobni kapacitet. Samim time trebaju raditi i takve aktivnosti i vježbe.

U tom smjeru a vezano i za muziku kao takvu mogu preporučiti tečaj plesa kao dio treninga U višegodišnjem radu imali smo mnogo muzičara koji su pohađali tečaj i zapravo spojili fizičku aktivnost sa muzikom.

Mogu preporučiti tečaj Salse u Plesnom centru Salsa kao jednu od aktivnosti. Otvoreni  smo za sve one koji žele uživati u muzici i zdravoj aktivnosti. www.salsa.hr
+8 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
odabran od Laura Marjanović
 
Najbolji odgovor
Draga, svi se ljudi trebaju baviti fizičkim aktivnostima ukoliko žele dugo živjeti i ostati zdravi. Mislim da je tvoje pitanje puno dublje od onog što se pročita na prvu. Glazbenici sigurno provode puno vremena vježbajući u svojoj sobi. Često se kaže da su glazbenici sami svoji treneri i sami svoji vježbači. Glazbenici nemaju trenera koji će im odrediti koliko čega moraju odvježbati kako bi bili gotovi za taj dan ili za taj segment vježbanja. Glazbenici se moraju svakodnevno boriti sa sobom u vidu da propituju što im to ide dobro, a što manje dobro. Moraju znati gdje što primjeniti i na koji način će što poboljšati. Većina dobrih glazbenika se uz to bavi i nekom fizičkom aktivnošću jer je sviranje izuzetno zahtjevna aktivnost koja uključuje i psihičku aktivnost i fizičku aktivnost. Za to je potrebna dobra psihička i fizička sprema koju se može postići jedino upornim bavljenjem fizičkom aktivnošću, najbolje cardio vježbama.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...