220 pregleda
Sara Adžić u rubrici Sport i rekreacija od Sara Adžić (4.3k bodova)
Kojim se sportom najbolje baviti na otvorenom za vrijeme zime?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (18.0k bodova)

Tijekom zime možemo šetati ili trčati šumom, uz more ili vježbati na otvorenom, ali to sve ovisi od osobe do osobe.

No također postoje zimski sportovi, a ovo su samo neki od njih koje preporuča većina ljudi, ali i sportskih stručnjaka: 

SKIJANJE

Skijanje je jedno od najpopularnijih zimskih sportova. Također se turizam zimi mnogim državama temelji upravo na dolasku turista na skijanje (tako mnogi Hrvati odlaze u susjedne zemlje na skijanje). Neka od najpopularnijih skijališta u Hrvatskoj su: Sljeme, Bjelolasica, Velebno, Platak... Skijanje je također važna disciplina Zimskih olimpijskih igara, a i u Hrvatskoj se svake godine održava slalomska utrka Snježna kraljica na Sljemenu. 

Ovdje ću ti ostaviti link na neka od najpoznatijih Hrvatskih skijališta: https://www.mojeskijanje.com/hr/skijanje/hrvatska.html

KLIZANJE

Klizati može svatko od nas uz malo volje i truda. Osobe koje se bave sportskim klizanjem oblikuju tijelo brže nego da se bave ostalim sportovima jer konstantno održavaju kondiciju i mišićni tonus (napetost mišića). Klizanje također poboljšava ravnotežu i izdržljivost kod ljudi. Klizanje je jedno od najzabavnijih načina vježbanje jer ako se kliže na otvorenom klizalištu okruženi smo prirodom, stalno udišemo svježi zrak i također se možemo usput družiti s prijateljima. 

SNOWBOARD

Ovo je također jedan od najpopularnijih zimskih sportova, ali isto tako i jedan od najzahtjevnijih zimskih sportova. Snowboard se ne preporučuje osobama koje nikada nisu skijale. Mnogi ga zovu naprednijom tehnikom skijanja, jer se također odvija na snježnim padinama, ali je on za ambicioznije i fizički spremnije osobe. 

HOKEJ NA LEDU

Ovo je idealan sport za sve igrače timskog duha. On se igra na  ledu, a ne na snijegu kao ostali sportovi. Za igrane hokeja su potrebna 2 tima, a svaki tim mora imati 6 igrača/hokejaša. 

Ostaviti ću ti i link sa pravilima kako se igra hokej na ledu: https://hokejnaledu.weebly.com/igra-i-pravila.html

SANJKANJE

Sanjkanje je klasik svih zimskih sportova, igara i rekreacija. Sanjkanje je popularno i omiljeno među svim dobnim skupinama ljudi. Sanjkati se možeš na bilo kojoj uzvisini u blizini kuće, ili na nekom većem brdu u Hrvatskoj (naravno ako na njemu ima snijega). Također sanjkati se možeš pomoću sanjki ili takozvanih ''lopati ili DIY vreća(običnu vreću napuniš starom odjećom) '' za sanjkanje. 

Također j važno da znaš da nikada ne ostaješ u mokroj odjeći nakon bavljenja nekim od ovih sportova jer može doći do hipotermije. 

Tijelu je konstantno potreba neka tekućina zbog niskih temperatura i povećanog zagrijavanja pri bavljenju sportom. Tako da se pobrini da unosiš dovoljno tekućine. 

Sara Adžić od Sara Adžić (4.3k bodova)
Hvala na savjetima. :)
Ivan Gačić od Ivan Gačić (8.7k bodova)
Skijanje prije svega, a onda sve ostalo. 8-)

Slična pitanja

2 odgovora
Laura Marjanović 28.08.2021. pitanje u rubrici Muzika i ples od Laura Marjanović (10.5k bodova)
2 odgovora
Maja Kos 26.10.2020. pitanje u rubrici Internet od Maja Kos (8.2k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...