Ana Pilato u rubrici Umjetnost i kultura od

Zašto su horor romani koje piše Stephen King postali tako popularni? Što je on toliko dobro napravio da su njegove horor knjige postale planetarno čitane i popularne? U čemu je tajna njegovog uspjeha?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koje horor filmove možete preporučiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Iva Murat od
Romani Stephena Kinga obično imaju vrlo napetu radnju pa čitatelja drže zainteresiranog tijekom cijelog romana. Teško je prestati čitati i uvijek želite znati što će se sljedeće dogoditi. Romani uvijek imaju po nekoliko dobrih preokreta, odnosno neočekivanih događaja. U Kingovim romanima često su prisutni elementi znanstvene fantastike, npr. paranormalni događaji i slično što je zanimljivo i napeto velikom dijelu publike. Za sad sam pročitala samo nekoliko romana, ali planiram pročitati još. Također, jedna preporuka za kraj - ako vam se sviđaju ovakvi romani, možda će vam se svidjeti i knjige autorice C.J. Tudor.
+9 glasa
Bojan Mušćet od

U američkom časopisu Publishers Weekly, u broju od 6. rujna 1985. Leonore Fleischer piše:

"Imam dopis jednoga od mojih omiljenih autora bestselera koji pita plačnim tonom: želim saznati nešto o poslu Stephena Kinga koji će mu za dvije knjige donijeti 10 milijuna dolara (danas bi to bila 24 milijuna dolara – op.a.). Je li to istina? Da, J., to je istina…"

Knjige o kojima je riječ su Misery Tommyknockers koje su još prije 36 godina dokazale da je Stephen King (p)ostao uvjerljivo najplodonosniji i najunosniji američki pisac, s dosljedno izgrađenim imidžem, književnom produkcijom i ekonomskom podlogom. Njegove horor opservacije sjajno se uvlače čitateljima (i gledateljima filmova i serija) pod kožu nudeći im uživanje u strahu. 

Jer, kako kaže King, "premda prije nego što usnemo u mraku sobe, pouzdano znamo da u njoj nema nikoga osim nas samih, ipak si dopuštamo pomišljati o nekoj dlakavoj ruci, koja će se promoliti ispod kreveta, i uhvatiti nas za nožni palac".

+3 glasa
Ivona Jagatić od
Prije svega zato što je Stephen King je odličan pisac.

Njegove knjige su jako zanimljive. Mnogo je horror filmova napravljenoj po njima, na primjer "Ono" i "Groblje kućnih ljubimaca".

Vjerujem da kada ljudi pogledaju horrorac da žele i pročitati knjigu da vide kakav je original.

Neke njegove priče imaju temelj istinitog događaja, kao što je kalun Pennywise zapravo serijski ubojica John Wayne Gacy.

Također njegove horror priče su namijenjeni i djeci.

Slična pitanja

2 odgovora 991 👀
5 odgovora 816 👀
8 odgovora 821 👀
1 odgovor 500 👀
4 odgovora 452 👀
3 odgovora 2.0k 👀
5 odgovora 792 👀
7 odgovora 829 👀
1 odgovor 351 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...