150 pregleda
Ana Pilato u rubrici Umjetnost i kultura od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Zašto su horor romani koje piše Stephen King postali tako popularni? Što je on toliko dobro napravio da su njegove horor knjige postale planetarno čitane i popularne? U čemu je tajna njegovog uspjeha?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koje horor filmove možete preporučiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.5k bodova)
Romani Stephena Kinga obično imaju vrlo napetu radnju pa čitatelja drže zainteresiranog tijekom cijelog romana. Teško je prestati čitati i uvijek želite znati što će se sljedeće dogoditi. Romani uvijek imaju po nekoliko dobrih preokreta, odnosno neočekivanih događaja. U Kingovim romanima često su prisutni elementi znanstvene fantastike, npr. paranormalni događaji i slično što je zanimljivo i napeto velikom dijelu publike. Za sad sam pročitala samo nekoliko romana, ali planiram pročitati još. Također, jedna preporuka za kraj - ako vam se sviđaju ovakvi romani, možda će vam se svidjeti i knjige autorice C.J. Tudor.
+7 glasa
Bojan Mušćet od Bojan Mušćet [Aktivan] (451 bodova)

U američkom časopisu Publishers Weekly, u broju od 6. rujna 1985. Leonore Fleischer piše:

"Imam dopis jednoga od mojih omiljenih autora bestselera koji pita plačnim tonom: želim saznati nešto o poslu Stephena Kinga koji će mu za dvije knjige donijeti 10 milijuna dolara (danas bi to bila 24 milijuna dolara – op.a.). Je li to istina? Da, J., to je istina…"

Knjige o kojima je riječ su Misery Tommyknockers koje su još prije 36 godina dokazale da je Stephen King (p)ostao uvjerljivo najplodonosniji i najunosniji američki pisac, s dosljedno izgrađenim imidžem, književnom produkcijom i ekonomskom podlogom. Njegove horor opservacije sjajno se uvlače čitateljima (i gledateljima filmova i serija) pod kožu nudeći im uživanje u strahu. 

Jer, kako kaže King, "premda prije nego što usnemo u mraku sobe, pouzdano znamo da u njoj nema nikoga osim nas samih, ipak si dopuštamo pomišljati o nekoj dlakavoj ruci, koja će se promoliti ispod kreveta, i uhvatiti nas za nožni palac".

Slična pitanja

5 odgovora 377 pregleda
4 odgovora 431 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...